Klaipėdoje buriuotojai laivų nuleisti į vandenį dar neskuba | kl.lt

KLAIPĖDOJE BURIUOTOJAI LAIVŲ NULEISTI Į VANDENĮ DAR NESKUBA

Nors navigacijos sezonas oficialiai Klaipėdoje paskelbtas beveik prieš tris savaites, buriuotojai savo laivų nuleisti į vandenį dar neskuba – kol kas orai nėra labai tinkami laivybos sezono atidarymui. Tačiau iki tradicinio laivų parado gegužės 20-ąją, tikimasi, visi laivai bus vandenyje.

Navigacijos sezonas Klaipėdoje paskelbtas balandžio 15-ąją ir truks pusę metų, iki spalio vidurio.

Vis dėlto daugybė jachtų ir mažųjų laivelių dar stovi krante nuo žiemos.

Anot laivavedžių, viską lemia orai, o šiais metais oro sąlygos nėra labai palankios buriavimo sezono pradžiai, todėl kol kas vyksta paruošiamieji darbai.

„Tik įpusėjome laivų paruošimą sezonui, šiemet laivai dar gegužės pradžioje nenuleisti į vandenį dėl pernelyg žemos temperatūros“, – kalbėjo ilgametis legendinės jachtos „Lietuva“ kapitonas, sporto klubo „Ostmarina“ vadovas Osvaldas Kudzevičius.

Tik įpusėjome laivų paruošimą sezonui, šiemet laivai dar gegužės pradžioje nenuleisti į vandenį dėl pernelyg žemos temperatūros.

Pasak Klaipėdos pilies uosto direktoriaus Alvydo Butkaus, sudarytas grafikas ir laivai po truputį nuo kranto nuleidžiami į vandenį.

„Be viso to, Kruizinių laivų terminale nuleidžiame ir tvarkome pontonus. Taigi laivybos sezonas jau pradeda įsibėgėti. Iki laivų parado bus suderinta ir visa uosto infrastruktūra: elektros, vandens tiekimas, didžioji dalis laivų taip pat bus nuleisti į vandenį“, – kalbėjo Pilies uosto vadovas.

Daugiausia laivų į vandenį yra nuleidžiama būtent gegužę.

Klaipėdos Pilies uoste yra 320 vietų laivams švartuoti, panašiai tiek uostamiestyje yra ir jachtų bei mažųjų laivų.

Anot A. Butkaus, švartavimo vietų stygiaus paprastai nebūna net ir piko metu, nes vieni laivai atplaukia, kiti išplaukia.

Jei į Klaipėdą atplauktų daugiau didesnių laivelių, tuomet gal ir reikėtų galvoti, kur juos prišvartuoti.

Dangės upėje, Klaipėdos pilies uoste bei Kruizinių laivų terminale yra numatomos rezervacijos ir iš užsienio atplaukiantiems laivams.

Anot A. Butkaus, jau šiam savaitgaliui Pilies uoste buriuotojai užsieniečiai rezervuojasi vietas.

Šiuo metu jachtomis į Klaipėdą yra atplaukę vokiečiai ir lenkai, kurie nepaisydami žvarbokų orų jau pradėjo buriavimo sezoną.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Romas

Gegužės 20 d. laivų paradas ? Temperatūra tą dieną nusimato max. 15 naktį 6 laipsniai.T.y. vakare max 10. Ir iki tos dienos taip pat jokios šilumos nenusimato. Įdomu kiek bus norinčių dalyvauti kaip žiūrovai ir dar įdomiau kiek norinčių ruošti katerius ar jachtas kai taip "šilta".

SUSIJUSIOS NAUJIENOS