Taršos tyrimams – tūkstančiai eurų | kl.lt

TARŠOS TYRIMAMS – TŪKSTANČIAI EURŲ

Tarybai pritarus, bus papildyta Klaipėdos savivaldybės aplinkos monitoringo programa. Ilgalaikius taršos stebėjimus planuojama atlikti 35 miesto vietose. Iki šiol tai buvo daroma 29 tyrimo taškuose. Skaičiuojama, kad miestui kasmet tai atsieis po 35 tūkst. eurų.

Nuspręsta stebėti oro taršą 6 papildomose vietose, o 4 taškuose bus padidintas tiriamų parametrų skaičius.

To prireikė norint įvertinti transporto srautų, pramonės įmonių, uosto ūkinės veiklos, individualių namų šildymo poveikį gyvenamajai aplinkai ir oro kokybei.

Siekiant išsamiau įvertinti uosto įmonių veiklos poveikį aplinkai, nauji tyrimo taškai numatyti Švyturio g. prie gyvenamųjų namų bei Kopgalyje. Be to, Sportininkų g. prie gyvenamųjų namų bei Melnragėje Molo g. bus atliekami tyrimai mobilia laboratorija.

Nauji tyrimo taškai taip pat numatyti Laisvojoje ekonominėje zonoje bei Paupių gyvenamajame kvartale esančioje Šienpjovių gatvėje. Čia bus vertinama pramonės tarša.

Kilus ažiotažui dėl pietinėje miesto pusėje sklindančios smarvės, Šilutės plente ties Budelkiemio gatve, šiaurinėje Rimkų gyvenvietės dalyje bei Jūrininkų prospekte ties Vingio gatve esančiuose taškuose padidintas tiriamų parametrų skaičius.

Teigiama, kad tokie ilgalaikiai matavimai ir jų rezultatai padės pagerinti aplinkos kokybę.

Tiesa, šis malonumas miestui kainuos. 2019–2021 m. preliminarus lėšų poreikis aplinkos oro monitoringui – 35,3 tūkst. eurų kasmet.

Dauguma tarybos narių sutiko, kad papildomi taršos tyrimai yra būtini. Tačiau pabrėžė, kad svarbu ne tik matuoti, bet ir imtis realių veiksmų.

"Panašu, kad dauguma pramonės įmonių ir bendruomenės atstovų suvokia, kad tokio pasaulio, koks jis buvo iki šiol, nebebus. Taip dirbti nebegalima. Džiaugiuosi kolegų entuziazmu, bet kai ateina laikas veikti, pradeda drebėti rankos. Pagrindiniai instrumentai, kuriais gali pasinaudoti savivaldybė, yra bendrieji planai, direktorius turi teisę reguliuoti transporto eismą mieste ir padidėjus oro taršai stabdyti eismą. Ką daro kaimynai lenkai – sunkusis transportas ten sekmadieniais nejuda, o pakilus temperatūrai jis yra stabdomas. Šias priemones mes irgi turime. Valstybės priešai yra tie, kurie savo veikla kenkia žmonių sveikatai", – dėstė Klaipėdos vicemeras Artūras Šulcas.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

mama

Taip, tai vaiku teisiu komitetas kariauja su vaiku skriaudikais, bet kodel jie nesiima skubiu priemoniu, del vaiku ir ju teveliu nuodijimo cheminem medziagom pietiniame rajone, o kiek vaiku darzeliu randasi cia................

Kada bus

normalios baudos už taršą? Tos stotelės gerai bet man tikrai nepalengvėja kada sužinau kad teršia ir tarša vis išlieka tokia pati( srautas Šilutės pl.-senamiestis ).Diena iš dienos

Kardas

Žiūriu į tą žemėlapį. Kodėl kietųjų dalelių nematuoja prie Baltijos prospekto? Nenorima pamatyti kiek prisideda vilkikai važiuojantys į uostą?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS