Klaipėdoje daugėja šviesoforinių sekcijų | kl.lt

KLAIPĖDOJE DAUGĖJA ŠVIESOFORINIŲ SEKCIJŲ

  • 4

Šviesoforinėse Klaipėdos sankryžose daugėja papildomų sekcijų, kurios leidžia laisviau sukti į dešinę. Į miesto gatves jau grąžintos ir visos skardinės žaliosios rodyklės, kurias atnaujinti buvo leista.

Planuoja ir daugiau

Uostamiesčio sankryžose siekiama tobulinti automobilių eismą – įvairiose šviesoforais reguliuojamose sankirtose atsiranda papildomų sekcijų.

Deganti žalia šviesoforinės sekcijos rodyklė sankryžose norintiesiems sukti į dešinę padidina šansą greičiau atlikti tokį manevrą, nei laukiant bendroje eilėje.

Šiomis dienomis sekcija įrengta Šiaurės prospekto ir Kretingos gatvių sankryžoje.

Klaipėdos savivaldybės Transporto skyriaus vedėjo Rimanto Mockaus teigimu, per šiuos metus numatoma įrengti ir daugiau sekcijų. Jeigu miesto planai ir galimybės nepasikeis, papildomų sekcijų atsiras dar aštuoniose sankryžose.

Rodykles grąžino

Jau baigti ir visų žaliųjų rodyklių, kurių grąžinimui pritarė Transporto kompetencijų agentūra, įrengimo darbai.

Agentūros planuota prašyti leidimų ir daugiau sankryžų įrengti skardines žaliąsias rodykles, tačiau tam sutrukdė karantinas, mat miestas, kreipdamasis į Transporto kompetencijų agentūrą, turi pateikti ir transporto srautų stebėjimo rezultatus.

Aiškinama, kad šiuo metu transporto srautai yra smarkiai sumažėję, tad stebėjimas neatskleistų realios situacijos.

Nepaisė reikalavimų

"Klaipėda" jau rašė, kad žaliosios rodyklės iš miesto sankryžų dingo šių metų pradžioje. Netrukus po to, kai gatvėse nutįso automobilių eilės, buvo nuspręsta leisti grąžinti žaliąsias rodykles, bet prieš tai tokius miestų planus turi palaiminti Transporto kompetencijų agentūra.

Miestams, prašant leisti grąžinti rodykles, taip pat nurodyta pateikti ir jau minėtus transporto srautų stebėsenos rezultatus.

Taigi procesas užtruko. Tačiau ne visi miestai paisė numatytos tvarkos, ir rodykles sankryžose įrengė nelaukdami minėtos institucijos pritarimo.

Klaipėdiečiams teko laukti

Transporto kompetencijų agentūros Transporto paslaugų skyriaus vadovas Evaldas Morkūnas teigė, kad šių metų pradžioje agentūra parengė lentelių su žalia rodykle prie raudono šviesoforo signalo įrengimo vertinimo metodiką, kuri vienodai taikoma visoms savivaldybėms.

"Susisiekimo ministerijos įsakymu įtvirtinta, kad savivaldybės turi į mus kreiptis, norėdamos tokias lenteles įrengti savo valdomuose keliuose. Gavę prašymą, vertiname pateiktus duomenis ir priimame sprendimą – ar galima sankryžoje įrengti lentelę, ar ne. Jeigu lentelės buvo įrengtos anksčiau, nei gautas neigiamas mūsų atsakymas, jos turi būti nukabintos", – dėstė E.Morkūnas.

Klaipėda nusprendė reikalavimų nelaužyti ir paisė visų pateiktų nurodymų, todėl rodyklės į miestą sugrįžo vėliau.

GALERIJA

  • Klaipėdoje daugėja šviesoforinių sekcijų
  • Klaipėdoje daugėja šviesoforinių sekcijų
Aurimo Skirmanto nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (4)

kėdė

Pailginkite sekcijų darbą Kretingos/Šiaurės prospekto sankryžoje. Žalios rodyklės vis tiek buvo geriau, bet kada veikė, laukt nereikėjo, Suknisot viską kaip visada.

Būtinai reiktų suderinti

kai kurių šviesoforų režimus, ypač Jūrininkų prospekte, kur jie per ilgai verčia laukti didelius transporto srautus..

Klp

Klaipeda reikalavimu nelaužė,užtat ir stovime tuščiose sankryžose, teršiame orą ir dedame į šuns dienas nepilno proto valdininkus,kurie nuėmė tas papildomas žalias rodykles.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS