Klaipėdoje ieškoma Kalėdų eglės: tikros, žalios, su istorija | kl.lt

KLAIPĖDOJE IEŠKOMA KALĖDŲ EGLĖS: TIKROS, ŽALIOS, SU ISTORIJA

  • 7

Lapkričio 30-ąją, 17 val., Klaipėdoje, Teatro aikštėje, bus įžiebta Kalėdų eglė. Kalėdinių renginių organizatorius – Viešoji įstaiga „Klaipėdos šventės“ tikisi, jog ir šiemetiniu miesto Kalėdų simboliu taps tikra, mišku kvepianti žaliaskarė.

Trejus metus Teatro aikštę puošė klaipėdiečių namų aplinkoje išaugintos ir miestui dovanotos sidabrinės eglės.

Tam, kad ši tradicija nenutrūktų, organizatoriai kviečia miestiečius suskubti ir iki š.m. lapkričio 10-osios siūlyti pagrindinės miesto eglės vertas kandidates. Reikalavimai eglei-karalienei – 10-12 metrų aukščio, skarota, tolygiai nuaugusi. Privaloma sąlyga medelio šeimininkams – su miesto bendruomene pasidalinti pačiais gražiausiais su dovanota eglute susijusiais prisiminimais, nes Kalėdas praturtina ne tik eglė ar šventinis jos rūbas, bet ir širdingos istorijos.

Tad jeigu jūsų kieme augantis medis jau „išaugo“ aplinkos erdvę, jeigu atsirado nerimo dėl saugumo, kviečiame nedelsti ir siūlyti savo eglutę uostamiesčio Kalėdoms!

Registracija atrankai baigsis už penkių dienų. Žinučių su nuotraukomis organizatoriai lauks iki š.m. lapkričio 10 d., el. p.: dalia@jurossvente.lt arba tel. +370 613 35635. Kalėdinių renginių organizatoriai pasiruošę išspręsti visus su eglutės nukirtimu, pervežimu ir medžio augimo vietos sutvarkymu susijusius rūpesčius.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Kam ta tikra

saugokime tikras,galime su dirbtine gerėtis ne vienerius metus.Dar graziau bus,nei ta naturali.

>Klaip

taigi kad atiduoda miestiečiai savo peraugusias egles prie namų. Kurios jau trukdo ir tinklams negerai yr

Klaip

Nekirskite eglučų, saugokime gamtą,juk tiek kalbame apie gamtos išsaugojimą.Galima ir dirbtinę eglę pastatytti.O džiaugsmo akims bus dar daugiau, nei su naturalia.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS