Klaipėdoje jau rengiamasi vasaros sezonui: žvalgomasi gelbėtojų | kl.lt

KLAIPĖDOJE JAU RENGIAMASI VASAROS SEZONUI: ŽVALGOMASI GELBĖTOJŲ

  • 2

Klaipėdoje jau rengiamasi vasaros sezonui. Uostamiesčio paplūdimių prižiūrėtojai pradėjo norinčiųjų tapti gelbėtojais registraciją. Esant neapibrėžtai situacijai dėl karantino, dar tiksliai nežinoma, kaip bus organizuojama atranka, mat miesto baseinai – neveikia.

Dabartinės gyvenimo aktualijos kiek nustelbia anksčiau įprastą tokiu metu pasiruošimą vasaros sezonui, tačiau šiltajam metų laikui rengiamasi atsakingai, kaip ir kasmet.

Biudžetinės įstaigos "Klaipėdos paplūdimiai" direktoriaus pavaduotojas Aleksandras Siakki teigė, kad jau prasidėjo ir vyksta norinčiųjų šiemet paplūdimiuose dirbti gelbėtojais registracija.

Tiesa, kada vyks būsimųjų gelbėtojų atranka, neprognozuojama, mat dėl paskelbto karantino nedirba miesto baseinai.

"Dėl atrankos kol kas neaišku, tačiau vis tiek ką nors sugalvosime, taip pat dėl mokymų žiūrėsime pagal karantino situaciją", – teigė A.Siakki.

Registracija vykdoma elektroniniu paštu ir telefonu. Pasak pašnekovo, jau sulaukta norinčiųjų – užsiregistravo apie 20 žmonių. Tarp pageidaujančiųjų dirbti gelbėtojais – nemažai šio darbo jau ragavusių, senbuvių.

Numatoma, kad vis šylant orams ir artėjant vasarai pretendentų sąrašas ilgės.

"Nors dabar ir karantinas, vasara vis dėlto ateis. Reikia ruoštis iš anksto", – sakė A.Siakki.

Tikimasi, kad užklupusi sudėtinga situacija iki vasaros išsispręs ir šiltuoju metų laiku Klaipėdos paplūdimiuose, kaip ir kasmet, netrūks žmonių, kurių saugumu rūpinsis gelbėtojai.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Ylakis

kodel ju nera dabar

Akmenskaldys

Optimistai.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS