Klaipėdoje kitąmet laukiama rekordiškai daug kruizų laivų | kl.lt

KLAIPĖDOJE KITĄMET LAUKIAMA REKORDIŠKAI DAUG KRUIZŲ LAIVŲ

  • 7

Klaipėdos uosto kruizų sezonas 2020 metais turėtų viršyti ligšiolinius rekordus, pranešė uosto direkcija.

Dar nesibaigus registracijai, kitąmet į uostą nori atplaukti 68 laivai. Iki šiol daugiausia – 65 kartus – kruiziniai laivai į uostą užsuko 2007 metais.

„Kitų metų kruizinis sezonas bus išskirtinis ne tik laivų bei turistų gausa, bet ir savo trukme – pirmasis kruizinis laivas atvyks labai ankstyvą pavasarį – kovą, o  paskutinis – spalio pabaigoje“, – pranešime sakė direkcijos tarptautinių ryšių ir protokolo vadovė Kristina Gontier.

Šiemet Klaipėda sulauks 51 laivo ir apie 80 tūkst. turistų. Iki liepos 22 dienos jau atplaukė  30 laivų su 41,7 tūkst. turistų. Šiais metais uostamiesčiui pavyko prisivilioti rekordinį skaičių pirmą kartą atplaukusių laivų – 10.

Skaičiuojama, kad visame pasaulyje plaukioja apie 400 kruizinių laivų, o jų keleivių skaičius šiemet gali siekti apie 30 mln., vien Baltijos jūros regione – apie 5 mln., arba 16 proc. visos pasaulinės rinkos dalies.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

volva

labai gerai kad atplaukia, bet butu gerai kad ir sugryžtu nes pasibaisėje padarys gera reklama ...

ezys

>>>dk, cia ne ju miestas, velnias zino is kur jie rasineja visokias nesamones ;) Aciu uz gerus zodzius ;)

dk

Labai saunu! Tegul kuo daugiau zmoniu apsilanko Klaipedoje. Buvau atvaziavusi i Klaipeda pries savaie ir labai patiko. Daug geliu. Senamiestis nedidelis bet jaukus. Daug jaukiu ir labai maloniu nedideliu kaviniu.Tad nebubrbuliuokit ir nekoneveikit SAVO miesto!!! O turistams tikrai neprailgs diena Klaipedoje...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS