Klaipėdoje moksleiviai toliau mokysis nuotoliniu būdu | kl.lt

KLAIPĖDOJE MOKSLEIVIAI TOLIAU MOKYSIS NUOTOLINIU BŪDU

  • 2

Nuotoliniu būdu toliau mokysis 5–12 klasių mokiniai, pradinukai ir darželinukai bus ugdomi įstaigose, neformalusis ugdymas – tik nuotolinis, pranešė Klaipėdos miesto savivaldybė.

5–12 klasių mokiniai Klaipėdoje mokymąsi tęs nuotoliniu būdu. Toks sprendimas priimtas dėl augančio susirgimų COVID-19 skaičiaus bei šios infekcijos plitimo švietimo įstaigose. Turėdama galimybę spręsti dėl ugdymo būdo pasirinkimo, Klaipėdos savivaldybė apsisprendė rinktis didesnį saugumą užtikrinantį variantą. Nuotoliniu būdu taip pat turės būti vykdomas ir profesinis mokymas.

„Suprantame, kad dirbti mokyklose yra paprasčiau ir patogiau, tačiau negalime rizikuoti nei mokytojų, nei mokinių sveikata. Tikiuosi visų susitelkimo – gyvensime ne taip patogiai, bet maksimaliai saugantis. O didžiausias prioritetas saugumui šiuo sudėtingu metu turėtų būti norma ne tik švietimo sektoriuje, bet ir kiekvienoje veiklos srityje“, – sako Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas.

Suprantame, kad dirbti mokyklose yra paprasčiau ir patogiau, tačiau negalime rizikuoti nei mokytojų, nei mokinių sveikata.

Savivaldybės administracijos direktoriaus įsakyme numatyta, kad išimtis taikoma specialiosioms mokykloms ir bendrojo ugdymo mokyklose esančioms specialiosioms klasėms, kuriose ugdymas bus tęsiamas įstaigose užtikrinant numatytus saugumo reikalavimus. Išimtis taikoma ir profesiniam mokymui, vykdomam kartu su socialinių įgūdžių programa.

Darželinukai ir pradinių klasių mokiniai ugdymą taip pat tęs įstaigose. Ribojimai bus taikomi atskiroms įstaigoms, jei jose bus nustatyta COVID-19 atvejų. Šiuo metu Klaipėdoje veikla ribojama jau dvylikoje lopšelių-darželių, pradinių klasių veikla – trijose mokyklose. Daugelyje įstaigų neveikia po vieną ar kelias grupes, tačiau kai kuriose įstaigose visos grupės ar klasės dirba tik nuotoliniu būdu.

Ribojimai numatomi ir dėl neformaliojo švietimo – tokia veikla turės būti vykdoma nuotoliniu būdu arba stabdoma. Nuostata taikoma ir vaikų, ir suaugusiųjų neformalaus ugdymo užsiėmimams – tiek popamokinei veiklai, tiek sportiniam ugdymui. Taip pat atsisakoma antrokų mokymo plaukti pamokų, kurios yra įtrauktos į bendrojo ugdymo programą. Plaukimo pamokos bus pakeistos mokyklose vyksiančiomis fizinio ugdymo pamokomis.

Dienos centrai vaikams su negalia ir suaugusiems asmenims su negalia, taip pat senyvo amžiaus asmenims galės veikti, laikantis saugumo reikalavimų, paslaugas teikiant ne didesnėms nei penkių asmenų grupėms, naudojant mišrų tiesioginį arba nuotolinį paslaugų teikimo būdą, mažinant tiesiogines paslaugas gaunančių paslaugų gavėjų skaičių.

Įsakyme taip pat numatyti judėjimo ribojimai vaikų globos namų auklėtiniams, nakvynės namų laikino apgyvendinimo ir laikino apnakvindinimo paslaugų gavėjams. Socialines paslaugas namuose teikiančios įstaigos veiklą įpareigotos organizuoti taip, kad užtikrintų gyvybiškai svarbių paslaugų teikimą tokiu dažnumu, kad būtų patenkinti asmens gyvybiniai poreikiai: suteikiamos priežiūros paslaugos, aprūpinama maistu, medikamentais.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Anonimas

neigiamas komentaras rodo - faktą slepia mokyklos administracija

Anonimas

"Darželinukai ir pradinių klasių mokiniai ugdymą taip pat tęs įstaigose. Ribojimai bus taikomi atskiroms įstaigoms, jei jose bus nustatyta COVID-19 atvejų." Klaipėdos "Santarvės" progimnazijoje mokytoja susirgo koronovirusu. Tai kodėl mokyklos administracija slepia šį faktą ir pradinių klasių mokytojai dirbs kitą savaitę įprastu budu. Kam mokyklos ir savivaldibės administraciją meluoja?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS