Klaipėdoje nesutaria dėl patalpų nuomos: konkurso sąlygas apskundė net dvi įmonės | kl.lt

KLAIPĖDOJE NESUTARIA DĖL PATALPŲ NUOMOS: KONKURSO SĄLYGAS APSKUNDĖ NET DVI ĮMONĖS

Klaipėdos savivaldybės bandymai išnuomoti patalpas Galinio Pylimo g. 3 įstrigo dėl teisinių ginčų. Konkurso sąlygas apskundė dvi įmonės. Šiuo metu procesas sustabdytas. Kol kas tiksliai neįvardijama, kada procedūros bus atnaujintos.

Klaipėdos savivaldybė organizavo turto nuomos konkursą farmacijos veiklai Galinio Pylimo g. 3 vykdyti. Nuomininką planuota rasti apie 70 kv. m ploto patalpoms.

"Dvi įmonės kreipėsi į teismą, prašydamos pripažinti nuomos konkurso sąlygas neteisėtomis, jas panaikinti, pataisyti ir iš naujo skelbti konkursą", – situaciją apibendrino Klaipėdos savivaldybės Teisės skyriaus vedėjas Andrius Kačalinas.

Konkursą apskundusieji teismo taip pat paprašė taikyti laikinąsias apsaugos priemones – sustabdyti vykdomo konkurso procedūras. Teismas šį prašymą patenkino.

Savivaldybės bandymą rasti minėtų patalpų nuomininkus apskundusios įmonės išvardijo daug dalykų – tai, kokia veikla numatoma nuomojamose patalpose, pastebėtas skirtinguose dokumentuose nurodyto patalpų ploto neatitikimas, keliama klausimų dėl dalyvio mokesčio mokėjimo tvarkos, penkerių metų nuomos terminas skundo autoriams atrodo per trumpas, abejojama prašomų pateikti dokumentų, pagrindžiančių konkurso dalyvių kvalifikaciją, būtinybe.

"Įmonės priekaištauja dėl daugelio nuomos konkurso sąlygų. Tiek dėl turto objekto, tiek dėl procedūrinių dalykų. Tai smulkmeniški, neesminiai dalykai. Kol kas nemanome, kad tie ieškiniai yra pagrįsti", – sakė A. Kačalinas.

Pastebima, kad kai kurios apskųstos sąlygos yra išimtinai turto savininko apsisprendimo teisė. Pavyzdžiui, sprendimas patalpas išnuomoti penkeriems metams.

"Kiekvienas savininkas nusprendžia, kuriam terminui nuomoti. Tai yra jo teisė, kurios negalima kvestionuoti", – neabejojo pašnekovas.

Šiuo metu savivaldybei yra duota laiko atsiliepimams į ieškinius pateikti. Tuomet vyks teismo posėdis, kurio metu situacija dar bus nagrinėjama. Tada jau bus priimtas sprendimas.

Teismui paskelbus verdiktą, išliks galimybė teikti apeliacinius skundus.

Taigi, panašu, artimiausiu metu patalpų savininkas dar nebus surastas.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

žiū

Šakalienės palocius ne griaukit, o išnuomokit - nereikės ginčytis.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS