Naujoji mokykla Klaipėdos miestui kainuos 11 mln. eurų | kl.lt

NAUJOJI MOKYKLA KLAIPĖDOS MIESTUI KAINUOS 11 MLN. EURŲ

Uostamiesčio šiaurinėje dalyje prasideda itin modernios mokyklos statybos. Planuojama, kad naujos švietimo įstaigos durys mokiniams bus atvertos jau kitąmet.

Statybos – dviejuose sklypuose

Trečiadienį Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Neniškis ir bendrovės „Versina“ gamybinio skyriaus vadovas Šarūnas Želnys pasirašė būsimos mokyklos rangos darbų su darbo projekto parengimu sutartį.

Švietimo įstaiga Senvagės g. 4 ir 6 atsieis kur kas daugiau, nei planuota iš pradžių – beveik 11 mln. eurų iš miesto biudžeto.

Projektas įgyvendinamas dviejuose sklypuose ir tai reikalauja tam tikrų architektūrinių sprendinių, tarp sklypų atsiras stiklinė galerija, be to, kainuos esamų požeminių tinklų perkėlimas į kitą vietą.

Rangos darbų konkurse, be vilniečių bendrovės „Versina“, dalyvavo dar viena įmonė, kaip teigiama, pasiūliusi gerokai didesnę kainą. Todėl pretendentas buvo atmestas.

Pagal sutartį visi darbai, įskaitant ir darbo projekto parengimą, turi būti atlikti ne vėliau kaip per 16 mėnesių, tai yra iki kitų metų pabaigos. Terminas gali būti pratęstas ne ilgesniam nei dviejų mėnesių laikotarpiui.

Tai bus tik antroji nauja mokykla Lietuvoje, iškilusi po nepriklausomybės paskelbimo. Esą analogiškos mokyklos, kokia planuojama Klaipėdoje, pastatytos Estijoje.

Nauja švietimo įstaiga mieste bus skirta pirmų–aštuntų klasių moksleiviams, čia galės mokytis apie 650 vaikų.

Esą atrenkant vietą buvo vertinami ne tik gyventojų poreikiai, bet ir transporto srautai, kiti aspektai.    

Klaidų ir vėlavimo netoleruos

Sutarties pasirašymo ceremoniją Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas pavadino istorine akimirka.

Jo žodžiais, būsimoji ugdymo įstaiga patenkins mokyklų trūkumą šiaurinėje Klaipėdos pusėje, todėl investicija neabejotinai yra prasminga ir reikalinga.

Vytauto Petriko nuotr.

Viliamasi, kad statybos nevėluos ir „įtilps“ į numatytus terminus. Esą klaidų ir atidėjimų čia būti negali.

„Labai dėmesingai seksime visą procesą, būsime reiklūs ir principingi, kalbant pirmiausia apie darbų atlikimo kokybę ir, žinoma, terminus. Tačiau tai yra ne kažkoks perteklinis noras prisikabinti ar susireikšminti. Tiesiog turite jausti ir žinoti, kad jums tenka išskirtinė ir atsakinga misija įgyvendinant šį projektą“, – į rangovą kreipėsi meras.

Pasak G. Neniškio, tai – vienas svarbiausių į prioritetinių miesto projektų, todėl jis bus akylai prižiūrimas. Trečiadienį popiet direktorius susitiko ir su vietos bendruomene aptarti laukiančių statybų.  

Bendrovės „Versina“ atstovas Š. Želnys patikino, kad sieks įgyvendinti projektą laiku ir tinkamai.

Po sutarties pasirašymo rangovas paruoš darbo projektą ir suderins su savivaldybės atstovais darbų atlikimo grafiką.

Įmonė yra pastačiusi tokius objektus, kaip antrinių atliekų tvarkymo centrai Vilniuje, Marijampolėje ir Šiauliuose, Respublikinė Klaipėdos ligoninė, dabar „Versina“ rekonstruoja Kauno sporto halę. 

Mokysis ir ant stogo

Teigiama, Klaipėda turės pačią moderniausią mokyklą Lietuvoje.

Pagal sutartį su rangovu tai bus progimnazija su gamtos mokslų profiliu ir technologinio ugdymo centru.

Mokykla turės du korpusus, sujungtus stikline galerija, – mokomąjį ir sportinį. Mokomasis mokyklos korpusas bus apvalios formos, taip siekiama vizualiai sumažinti jo užimamą plotą ir daugiau ploto skirti esamų želdinių išsaugojimui.

Sportinis korpusas bus stačiakampio formos, o abiejų pastatų fasadų apdailai numatytos Klaipėdos tradicinei architektūrai būdingos medžiagos – molio spalvos klinkerinės plytelės, vidaus kiemo fasadų apdailai – natūralios spalvos medienos.

Mokomojo korpuso pirmajame aukšte suplanuotos bendrosios paskirties patalpos: 286 vietų aktų salė, biblioteka, 150 vietų valgykla su maisto gaminimo ir valgyklos personalo patalpomis.

Antrajame įsikurs pradinukų ir vyresniųjų klasių moksleivių mokymo patalpos. Mokomojo korpuso pastato centre bus įrengta reprezentacinė daugiafunkcė erdvė su amfiteatru. Šios erdvės akcentu taps viduryje suprojektuotas mokslo žinių medis – medinių klijuotų konstrukcijų kompozicija.

Mokomojo pastato stogas bus apželdintas – čia numatyta galimybė vykdyti ugdymo procesą šiltuoju metų laiku.

Sportinio korpuso pirmajame aukšte suprojektuotos dvi atskiros universalios sporto salės, lauke bus įrengtos krepšinio-tinklinio ir mini futbolo aikštelės, trijų juostų bėgimo takas bei šuolių į tolį sektorius. Numatyta galimybė sportinį korpusą eksploatuoti atskirai, nepriklausomai nuo mokyklos darbo laiko, tai yra, po pamokų bei savaitgaliais.

Patalpos taip pat bus pritaikytos žmonėms su negalia.

Rašyti komentarą
Komentarai (24)

Vida

Ta pati "Vėtrūna"....iš Telšių?....

Arūnas

Pagaliau per trisdešimt sugalvojo nors vieną mokyklą pastatyti kad atitiktu dabartinius standartus. O tai sėdi vaikai su mokytojom prisibesdėję supelyjusiose klasėse

Tai

Matyt Versinos Baniui gėda dėl jo statytos arenos brokų ir teismų į akis Grubiauskui pažiūrėti, kad savo vadybininką į tokio lygio sutarties pasirašymą deleguoja :) Čia tikrai "aukštas lygis" :)
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS