Klaipėdoje pratybų metu šaudyta į jūroje esančius taikinius | kl.lt

KLAIPĖDOJE PRATYBŲ METU ŠAUDYTA Į JŪROJE ESANČIUS TAIKINIUS

  • 9

Klaipėdoje, Kairių poligone, vykstančių tarptautinių pratybų „Barboros ryžtas 23-II“ metu vykdyti koviniai šaudymai į jūroje esančius taikinius, ketvirtadienį pranešė Lietuvos kariuomenė.

Brigados generolo Motiejaus Pečiulionio artilerijos bataliono kariai ir batalione aktyvųjį karinį rengimą vykdantys rezervo kariai, kurie šiuo metu atnaujina žinias ir praktinius gebėjimus artilerijos srityje, šūvius į jūrą atliko iš 105 mm haubicų „M50“.

Kaip skelbiama, pratybose dalyvauja sąjungininkai iš Jungtinių Valstijų, jie koviniuose šaudymuose naudojo „M109A6 Paladin“ artilerijos sistemas, taip pat Slovakijos, šaudžiusius iš savaeigių 155 mm haubicų „Zuzana 2“.

Nurodoma, jog ugnies uždaviniai buvo vykdomi iš dviejų skirtingų pozicijų, sviediniai skriejo virš Kuršių marių ir Kuršių nerijos, maždaug dviejų kilometrų aukštyje ir krito į Baltijos jūrą keleto kilometrų atstumu nuo kranto linijos.

Anot kariuomenės, pirmadienį prasidėjusių ir penktadienį besibaigsiančių tarptautinių pratybų „Barboros ryžtas 23-II“ tikslas – stiprinti sąveiką tarp skirtingų ginklų sistemų, išbandyti veiksmus įvairiomis sąlygomis, taip pat sukurti kariams tinkamas treniruočių sąlygas, keistis patirtimi su sąjungininkais.

„Sausumos pajėgos kryptingai plėtojamos pagal NATO standartus nuosekliai didinant operacinius pajėgumus ir stiprinant gebėjimus veikti kartu su sąjungininkų pajėgomis”, – pranešime sakė Sausumos pajėgų štabo viršininkas pulkininkas Viktoras Bagdonas.

Jo teigimu, pratybų metu bendram tikslui veikė trys skirtingos artilerijos sistemos, o tai kariams leido tobulinti įgūdžius, procedūras ir kitus gebėjimus.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

Jo

Viena karta teko buti Nringoje "ugnies linijoje". Na žinijau kad šaudo virš bet buvo taip sakant idomu.

pastebejimas

Kalbam apie miest teises,o ne apie miesto pavadinima.Memel miesto teise nuo XIII a,o Klaipeda miestu tampa 1923-24 m,tai tik 100 metu,minus 6 m (1939-45)=94 metai.

To AHA

Matai gilzes tai ne maišeliai.Jos nuskendo ir nesimato.O maišeliai?Va čia tai kenkėjas gamtai ir ekologijai ( čia sarkazmas)
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS