M. Skuodis: uosto projektai turėtų didinti jo konkurencingumą ir prisidėti prie gyventojų gerovės | kl.lt

M. SKUODIS: UOSTO PROJEKTAI TURĖTŲ DIDINTI JO KONKURENCINGUMĄ IR PRISIDĖTI PRIE GYVENTOJŲ GEROVĖS

  • 4

Siekti aktyvesnio Klaipėdos miesto bei uosto bendradarbiavimo ir dialogo paragino susisiekimo ministras Marius Skuodis, penktadienį lankydamasis Klaipėdoje ir susitikęs su uostamiesčio meru Vytautu Grubliausku, Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos generaliniu direktoriumi Algiu Lataku, bendrovės „Lietuvos geležinkeliai“ vadovu Mantu Bartuška.

Susitikimo metu, kaip pažymi Susisiekimo ministerija, buvo aptarti miesto, uosto ir geležinkelio plėtros ir glaudesnio bendradarbiavimo klausimai.

„Uostamiestyje miestas ir uostas yra neatsiejami, tad šio vizito tikslas – paskatinti glaudesnį miesto gyventojų ir uosto įmonių bendradarbiavimą. Uostas turi siekti atviro dialogo su gyventojais – aptarti uosto plėtrą ar kitų projektų įgyvendinimą, o patys projektai turėtų ne tik didinti uosto konkurencingumą, bet ir prisidėti prie gyventojų gerovės“, – po apsilankymo Klaipėdos miesto savivaldybėje sakė ministras M. Skuodis.

Uostas turi siekti atviro dialogo su gyventojais – aptarti uosto plėtrą ar kitų projektų įgyvendinimą.

Ministro teigimu, labai svarbus tarpinstitucinis bendradarbiavimas, taip pat ir kokybiška bendrystė su visuomene, pristatant miesto gyventojams visus numatomus pokyčius, projektus ir vykstančius procesus uostamiestyje.

Kitas bendro susitikimo metu aptartas miesto gyventojams ypač aktualus klausimas – aplinkosauga. Klaipėdiečiai neretai skundžiasi iš uosto sklindančiu triukšmu ir tarša. Ministro manymu, uoste vykdomi projektai ir procesai turi gerinti miesto gyventojų gerovę, jų gyvenimo kokybę, nes tiek ekonominiu, tiek aplinkosauginiu ar socialiniu požiūriu jie yra lygiaverčiai, todėl planuojant plėtros projektus būtina įsiklausyti ir atsižvelgti į miesto gyventojų lūkesčius.

„Labai tikiu, kad M. Skuodžio tvirta ir aiški pozicija, realiai ir adekvačiai vertinant miesto ir uosto pozicijas, taps nauju atskaitos tašku derinant miesto ir uosto interesus, svarbius miesto bendruomenei ir valstybės tikslams“, – po susitikimo sakė Klaipėdos meras V. Grubliauskas. 

„Mūsų tikslas yra pasiekti, kad Klaipėda, turėdama uostą, klestėtų. Uosto direkcija siekia bendradarbiavimo ir palaiko dialogą su gyventojų bendruomenėmis, ypač esančiomis šalia uosto. Dedame pastangas ir taikome priemones, kad pramonės veikla darytų kuo mažesnę įtaką aplinkai ir gyventojų gerovei. Klaipėdos uosto prioritetinė kryptis – darna su aplinka“, – teigė Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos generalinis direktorius A. Latakas.

GALERIJA

  • M. Skuodis: uosto projektai turėtų didinti jo konkurencingumą ir prisidėti prie gyventojų gerovės
  • M. Skuodis: uosto projektai turėtų didinti jo konkurencingumą ir prisidėti prie gyventojų gerovės
  • M. Skuodis: uosto projektai turėtų didinti jo konkurencingumą ir prisidėti prie gyventojų gerovės
Aurimo Skirmanto nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Ar skaitei Audriau straipsnį ?

Ši liberalkonservatorių ir laisvų PIŠ Vyriausybė ir " laisvės " partijos deleguotas Susisiekimo ministras aiškiai sako " ... Uostamiestyje miestas ir uostas yra neatsiejami, tad šio vizito tikslas – paskatinti glaudesnį miesto gyventojų ir uosto bendradarbiavimą ....." ....KAS NEAIŠKU ? :))) Išrinkote seimo daugumą kuriai visai visai nerūpi pačio baimės :))))

Gyventojas

Susitiko apie ora pakalbejo ir issiskirste, va toks valdininku darbas....

Audrius

Miesto centre krauna Rusijos oligarchų geležies rūdą, kuo gi blogas bendradarbiavimas? Kažin ar nors vienoj civilizuotoj šalyje geležies rūdos kalnai guli praktiškai miesto centre
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS