Klaipėdos apskrities pareigūnai primena: nepilnamečiams rūkyti draudžiama | kl.lt

KLAIPĖDOS APSKRITIES PAREIGŪNAI PRIMENA: NEPILNAMEČIAMS RŪKYTI DRAUDŽIAMA

  • 2

Sausio mėnesį neuniformuoti Klaipėdos, Palangos ir Kretingos bendruomenės policijos pareigūnai vykdė prevencines priemones dėl nepilnamečių daromų pažeidimų, susijusių su tabako gaminių vartojimu. 

Pareigūnai siekia nustatyti ir sudrausminti asmenis, kurie rūko švietimo įstaigose ir jų prieigose, bendro naudojimo patalpose, vaikų žaidimo aikštelėse, ar kitose viešose vietose. Nepilnamečiams draudžiama ne tik rūkyti, bet ir turėti tabako gaminių.

Priemonės metu uostamiestyje patikrinta pora švietimo įstaigų, nustatyti 4 pažeidimai. Du 16 m. ir 17 m. moksleiviai rūkė mokyklos teritorijoje. Dar du 17 m. pažeidėjai sulaikyti ne mokyklos teritorijoje, jie elektronines cigaretes nešėsi rankose.

Kretingoje bendruomenės pareigūnai aplankė 6 miesto švietimo įstaigas. Jų prieigose nustatė du cigaretes rūkiusius nepilnamečius.

Palangos ugdymo įstaigų prieigas tikrinusiems neuniformuotiems bendruomenės pareigūnams įkliuvo du 17 m. vaikinai, kurie viešoje vietoje – gatvėje – rūkė elektronines cigaretes. Visais atvejais tabako gaminiai iš nepilnamečių buvo paimti.

Policijos pareigūnai primena, kad pagal LR Tabako kontrolės įstatymą, asmenims iki 18 m. draudžiama ne tik rūkyti, bet ir turėti tabako gaminių. Rūkyti draudžiama visose švietimo, socialinių paslaugų, globos įstaigose, kuriose teikiamos paslaugos vaikams, sveikatos priežiūros įstaigose ir šių įstaigų teritorijose.

Administracinių nusižengimų kodeksas už tabako gaminių turėjimo ar vartojimo pažeidimus numato įspėjimą arba baudą nuo 20 iki 50 eurų. Pakartotinai padarytas pažeidimas užtraukia baudą nuo 50 iki 90 eurų. Už cigaretės davimą nepilnamečiui asmeniui gali grėsti bauda nuo 90 iki 180 eurų. Numatoma atsakomybė ir už aplinkos šiukšlinimą nuorūkomis – įspėjimas arba bauda nuo 20 iki 140 eurų. Jei pažeidimas padaromas pakartotinai, bauda gali išaugti iki 600 eurų.

GALERIJA

  • Klaipėdos apskrities pareigūnai primena: nepilnamečiams rūkyti draudžiama
  • Klaipėdos apskrities pareigūnai primena: nepilnamečiams rūkyti draudžiama
Klaipėdos policijos nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Vietinis

Ne primūnti reikia o gaudyti ir bausti, visi žino kad draudžiama bet kai viena karta išlenda pasireklamuoti ir priminti tai naudos 0

KLP

draudziama, bet kaip jiems uzdrausi jei jubausti niekas negali? kvailyste kazkokia

SUSIJUSIOS NAUJIENOS