Klaipėdos apylinkės teismo teisėjai R. Augustei iškelta drausmės byla | kl.lt

KLAIPĖDOS APYLINKĖS TEISMO TEISĖJAI R. AUGUSTEI IŠKELTA DRAUSMĖS BYLA

  • 3

Teisėjų etikos ir drausmės komisija (TEDK) šią savaitę iškėlė drausmės bylą Klaipėdos apylinkės teismo teisėjai Rasai Augustei.

Nacionalinė teismų administracija pranešė, kad drausmės byla teisėjai apsvarsčius Klaipėdos apylinkės teismo pirmininko Svajūno Bliudsukio teikimą ir nustačius, jog teisėjos elgesyje yra Teisėjo etikos kodekso pažeidimo požymių.

„Teikime įvardintos aplinkybės buvo susijusios su drausmės ir etikos normų pažeidimu. Komisija susirinko į posėdį ir įžvelgė galimų pažeidimų“, – BNS penktadienį sakė TEDK pirmininkas Aurelijus Gutauskas.

Jis akcentavo, kad drausmės byla iškelta dėl teisingumo ir nešališkumo, padorumo, pavyzdingumo, solidarumo principų pažeidimo.

Bylos medžiaga kol kas nedetalizuojama.

Teismų administracija pranešė, kad motyvas bus surašytas ir paskelbtas per 30 dienų po komisijos posėdžio, o drausmės byla bus perduota nagrinėti Teisėjų garbės teismui.

R. Augustė BNS sakė, kad ši byla galėjo būti iškelta dėl to, kad ji apskundė vieną kolegą.

„Atėjo kolega ir pasakė, kad aš turiu nusišalinti nuo bylos. Pasakiau, kad aš turiu teisę pagalvoti ir parašiau tarnybinį, kad man darė spaudimą byloje priimti procesinį sprendimą“, – teigė teisėja.

2017 metais teisėjai R. Augustei jau buvo iškelta drausmės byla dėl bylinėjimosi su savivaldybe, jai atsisakius mokėti rinkliavą už komunalinių atliekų išvežimą.

Anot A. Gutausko, tada teisėjai buvo skirtas įspėjimas.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

lt

Turintys savo nuomonę piliečiai laaabai neparankūs funkcionieriams :)

Petras

Klaipedoje tikiu dauguma

Brone

Kas 2 tra nusovei ir bus norma

SUSIJUSIOS NAUJIENOS