Klaipėdos baseinas kartu su savivaldybe apgynė viešąjį interesą | kl.lt

KLAIPĖDOS BASEINAS KARTU SU SAVIVALDYBE APGYNĖ VIEŠĄJĮ INTERESĄ

  • 7

Klaipėdos baseinas džiaugiasi teismo sprendimu, priimtu po beveik penkerius metus trukusio bylinėjimosi dėl šiame pastate statybų rangovo palikto broko. Pirmos instancijos teismas vasario pabaigoje nusprendė priteisti Klaipėdos miesto savivaldybės naudai iš UAB „Axis Industries“ 455 906 Eur trūkumų šalinimo išlaidoms atlyginti bei 8 proc. dydžio metines palūkanas nuo ieškinio pareiškimo dienos.

Šiame teisiniame procese UAB „Klaipėdos baseinas“ dalyvavo kaip trečiasis asmuo. Baseino direktorė Ieva Vaičiurgė teigia, kad bendrovė šioje byloje atstovavo ir apgynė viešąjį interesą. Kartu ji pabrėžia, kad supranta, jog šis sprendimas dar gali būti skundžiamas apeliaciniam teismui. Kartu tikimasi, kad po šio, kad ir negalutinio teismo verdikto, kartu su savivaldybe pavyks rasti sprendimus, kaip pašalinti likusius defektus.

Klaipėdos baseino vadovė akcentuoja, kad dalis trūkumų buvo nuolat šalinami nelaukiant bylinėjimosi pabaigos – ir koncesininko lėšomis, ir savivaldybei panaudojus bankinę garantiją. Žinia, dėl pastarosios „Axis Industries“ buvo pareiškusi priešieškinį, bet teismas jį atmetė.

I. Vaičiurgė akcentuoja, kad teismas atmetė ir visus rangovo bei kai kurių jo samdytų subrangovų kaltinimus dėl neva netinkamos eksploatacijos.

„Noriu pabrėžti, kad šis pastatas ne tik buvo, bet ir išlieka saugus naudotis visiems lankytojams, o užfiksuoti defektai neturi jokios įtakos mūsų klientams. Mūsų reguliariai vykdoma techninė priežiūra leidžia užtikrinti, kad visos patalpos atitiktų nustatytus reikalavimus ir lankytojų lūkesčius. Esame įsipareigoję ne tik išlaikyti, bet ir gerinti paslaugų prieinamumą ir patogumą, kad kiekvienas apsilankymas būtų be priekaištų“, – teigė baseino vadovė.

Pasak I. Vaičiurgės, reguliariai atliekant klientų apklausas bandoma įgyvendinti jų idėjas bei pasiūlymus. Naujovių baseine bus ir ateityje – vyks įvairios treniruotės, iniciatyvos, projektai.

2023 metais Klaipėdos baseinas sulaukė beveik 400 000 klientų. Vien mokymo plaukti treniruotės nuolat lankė per 800 vaikų ir suaugusiųjų. 600 Klaipėdos rajono antrokų čia siekė tobulinti savo plaukimo įgūdžius. Praėjusiais metais buvo suorganizuota 15 plaukimo varžybų. Bene daugiausiai atgarsio pernai susilaukė kartu su „Švyturio“ arena organizuota iniciatyva „Gerumo PARA-TONAS“, kurios metu už surinktą paramą buvo nupirkta būtinų priemonių Klaipėdos sutrikusio vystymosi kūdikių namams. Šios iniciatyvos metu visą parą plaukta 1440 minučių, vis perduodant estafetę kitam plaukikui. Iš viso buvo nuplaukta 341,3 km.

GALERIJA

  • Klaipėdos baseinas kartu su savivaldybe apgynė viešąjį interesą
  • Klaipėdos baseinas kartu su savivaldybe apgynė viešąjį interesą
  • Klaipėdos baseinas kartu su savivaldybe apgynė viešąjį interesą
Klaipėdos baseino nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Klaipedietis

Ir taip buvo aišku, kad apgins. Bet kas ištaisys broką? Ar imsis dabartinė valdžia taisyti broką?

>>anonimui

Kas yra brokas?Negi ,tik,teismas "sugeba" ivardyti,po 5 metu "bylinejimosi", broka!?Kas brokuotus darbus priiminejo ?Kas d. "priiminetojo" darbu draudejas-garantas ? 5 metu teismas ?

Klpd.

Smagu girdėti. Pagaliau kažkas stipriai ėmėsi gint Miesto interesus ir statyt viską į vietas..O man va jau seniai rūpi toks klausimas Kaip tiek metų dirbes jedrioniems konservams ir liberastams saviv.Teisės skyriaus vedėjas Kalašnikovwas, pardon KAČIALINAS yra paliktas tame pat poste? :D) Nepakeičiamas? Supertalentingas? Nemanau..O Vaitkus negalvoja kad čia yra galimai pasislėpęs jo kenkėjas? Aš pagalvočiau..Jis buvo toks puikus draugelis visom buvusiom valdžiom (kaip kokia ilgo naudojimo liesytė..:D) kad gynė jų ,,varkes ''nušilęs. Ir puikiai tvarkėsi..Tikrai nepatikėčiau kad su tokiu pat ryžtu dabar sąžiningai dirbs visai priešingo mastymo, žmonėms valdyme..
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS