Klaipėdos centre iškuoptas dar vienas šiukšlynas | kl.lt

KLAIPĖDOS CENTRE IŠKUOPTAS DAR VIENAS ŠIUKŠLYNAS

Miesto centre Herkaus Manto gatvėje gyvenamųjų namų kiemas virto šiukšlynu. Klaipėdiečiai piktinosi, kad daugiabučio kiemo viduryje stovi per dešimt atliekų konteinerių, kurie netvarkomi jau kelias savaites, ir dėl to kaltina daugiabutį administruojančią įmonę bei prašo įrengti požeminius atliekų konteinerius.

Uostamiesčio gyventojas tvirtino, esą Herkaus Manto gatvėje 3 ir 5 daugiabučių kiemas nėra tvarkomas jau kurį laiką, prie atliekų konteinerių susikaupė šiukšlynas, o kiemą valantis asmuo neva pastarąjį kartą buvo pastebėtas prieš porą metų.

„Kada bus iškuoptas sąvartynas pačiame miesto centre ir kada pagaliau bus įrengti požeminiai šiukšlių konteineriai?“ – klausė pasipiktinęs klaipėdietis.

Vyras pabrėžė, kad tokia netvarka – nepriimtina, ypač, kai už tvarkos palaikymą gyventojai moka pinigus.

Pasak „Civinity namai Klaipėda“ direktoriaus Artūro Kavaliausko, daugiabučio teritorija tvarkoma tris kartus per savaitę, o už atliekų sutvarkymą ir konteinerių priežiūrą atsako Klaipėdos regiono atliekų tvarkymo centras (KRATC).

KRATC atstovas Arūnas Liubinavičius tvirtino, kad minėta vieta dabar jau sutvarkyta, bet esminė netvarkos problema – ne paslaugų teikimo spraga, o asocialių žmonių elgesys.

Palikti šitokias atliekas šalia konteinerių draudžiama, tai – administracinis nusižengimas.

„Šiuo metu viskas sutvarkyta, o šiukšles aplink konteinerius išmėto valkataujantys žmonės. Taip pat gyventojai palieka kitų atliekų šalia konteinerių, šiuo atveju buvo paliktos medinės durys, kartono pakuotės ir langų plovimo skystis, tokios atliekos nemokamai priimamos didžiųjų atliekų surinkimo aikštelėse. Palikti šitokias atliekas šalia konteinerių draudžiama, tai – administracinis nusižengimas“, – pabrėžė A. Liubinavičius.

Pasak KRATC atstovo, senamiesčio daugiabučių namų kiemuose yra labai ankšta, dėl to nėra galimybės įrengti požeminių atliekų konteinerių.

„Tokiuose ankštuose senamiesčio daugiabučių kiemuose įrengti požeminius atliekų konteinerius neįmanoma dėl automobilių stovėjimo vietų trūkumo ir dėl to, kad didelė vežėjų technika kranu negali ten įvažiuoti, bet su šia problema susiduriama visuose senamiesčiuose“, – pastebėjo A. Liubinavičius.

Rašyti komentarą
Komentarai (13)

Buvęs klaipedskas

Gal, vieną kart, per pusę metų kai rašinėjat,baigsit kuopt tą šiuklyną???Dievaži, nusibodo ta nesąmonė....Ar žurnalpisiai nebeturi temų, apie ką rašyt????...Pusė metų....?

Neklaipedskas

Jau antra savaitę raportuoja,kad miesto centre kuopia šiukšlyną ir vis neiškuopia...

Anonimas

Savivaldybė vengia įrengti požemines talpyklas prie Viktorijos viešbučio ir Metrikacijos biuro, neva tai reprezentacinės vietos. Beje, iki to laiko, kol Vaitkaus kompanijos bendražygis Tuma nebuvo nusipirkęs viešbučio, netoliese, berods, buvo planuota įrengti atliekų talpyklas.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS