Klaipėdos centrinis paštas iškeliamas į kitą pastatą, senasis bus parduotas | kl.lt

KLAIPĖDOS CENTRINIS PAŠTAS IŠKELIAMAS Į KITĄ PASTATĄ, SENASIS BUS PARDUOTAS

  • 77

Klaipėdos centrinis paštas iškeliamas į kitą pastatą, pirmadienį pranešė valstybės valdoma bendrovė Lietuvos paštas.

XIX amžiaus pabaigoje statytą Klaipėdos centrinio pašto pastatą ketinama parduoti, tačiau kaina kol kas neatskleidžiama.

Nuo spalio 1-osios pašto paslaugos bus teikiamos prekybos centre „Manto namai“.

„Ieškodami patalpų persikėlimui, vertinome ne tik jų dydį, bet ir prieinamumą – kad būtų sudarytos sąlygos į paštą patekti neįgaliesiems ir mamoms su vežimėliais, be to, ne mažiau svarbu, kad paštą pasiekti būtų patogu tiek automobiliu, tiek pėsčiomis“, – pranešime cituojamas įmonės Tinklo padalinio vadovas Jonas Sadauskas.

Pasak jo, prieš 126 metus statytas Klaipėdos centrinio pašto pastatas šiuo metu nėra pritaikytas modernioms pašto paslaugos, panaudojamos ne visos jo patalpos.

„Šiuo metu iš 3 tūkst. kvadratinių metrų centriniame pašte naudojame tik pusę – 1462 tūkst. kvadratinių metrų, tačiau kokybiškoms šiuolaikinėms pašto paslaugoms teikti pakanka dar mažiau – apie 120 kvadratinių metrų“, – teigia įmonės atstovas.

Anot J. Sadausko, naujame pastate įsikursiančiame centriniame pašte bus įrengti šeši klientų aptarnavimo langeliai, suprojektuota patogi laukimo salė, įrengta savitarnos parduotuvė.

Taip pat skyriuje bus įrengta speciali vieta internetinėje savitarnos sistemoje suformuotoms ir iš anksto apmokėtoms siuntoms palikti.

Klaipėdos centrinio pašto pastatas Liepų gatvėje yra saugomas valstybės.

Rašyti komentarą
Komentarai (77)

Joris

Žinot, sukrėstas kai kurių komentuojančių neišprusimu. Jūs skiriate savivaldybių turtą nuo valstybinių įstaigų turto? Tai nėra tas pats savininkas. Nors jūsų dauguma neskiria ir valdžios nuo valstybės. Gal mokykloje sovietmečiu jūsų to ir nemokė, bet jau 30 metų mūsų Nepriklausomybei, elementarius dalykus suvokt turėtumėt. Savivaldybė, kas liūdina, atsisako pretenzijų į šio pastato įsigijimą, o jį gauti gali prašydama Vyriausybės mainais į kitus objektus, taigi, arba yra koks turtingas dėdė-mecenatas, arba šis pastatas pasmerktas merdėjimui- turėsime dar vieną kino teatrą Baltija.

miestietis

Klaipedoje klesti savivale ir nebaudziamumas visose institucijose

klaipėdietė

Klaipėdiečiai sukrėsti tokios neteisybės,tokio nusikalstamo įžūlumo,o miesto valdžia apsimeta akla ir kurčia.Tai gal teikitės, ponai, paaiškinti gyventojams,koks čia cirkas daromas.Kaip architektūrinis paveldas atsidūrė parduodamų sąraše? Kodėl paštas bus įkurtas privačiame pastate ir bus mokama nuoma iš biudžeto lėšų?Ar jau taip susireikšminot,kad pasijautėt visagaliais?Laukiame ne atsirašinėjimo,o konkretaus,išsamaus paaiškinimo dėl susidariusios padėties.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS