Klaipėdos darželyje maistas laikytas ant grindų, nustatyti porcijų svorio neatitikimai | kl.lt

KLAIPĖDOS DARŽELYJE MAISTAS LAIKYTAS ANT GRINDŲ, NUSTATYTI PORCIJŲ SVORIO NEATITIKIMAI

  • 18

Klaipėdos vaikų darželyje „Obelėlė“ maistas laikytas ant grindų, nustatyti porcijų svorio neatitikimai, trečiadienį pranešė Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT).

Kaip skelbiama, Klaipėdos inspektoriams praėjusią savaitę atlikus planinį patikrinimą lopšelyje-darželyje „Obelėlė“ valgykloje nustatyti higienos, kryžminės taršos, atsekamumo bei ženklinimo pažeidimai.

„Vaikams buvo tiekiamos per mažos porcijos. Taip pat inspektoriai aptiko ir apie 34 kg įvairių maisto produktų, tarp jų ir trumpo galiojimo, laikomų ne maistui laikyti skirtose vietose: sukrautus į maišelius ant grindų, sandėlyje esančiose dėžėse tarp įvairių maišelių ir šluosčių“, – pranešė VMVT.

Maistui skirta mėsa aptikta šalutinių gyvūninių atliekų šaldiklyje. Inspektorių nuomone, maistą darbuotojai galimai buvo susiruošę išsinešimui, savoms reikmėms.

Anot tarnybos, lopšelyje-darželyje buvo patikrintos visos su vaikų maitinimu susijusios patalpos, jose inspektoriai aptiko ne tik nešvarias maisto laikymo ir tvarkymo vietas, bet susidėvėjusį, vietomis ir surūdijusį, sulūžusį gamybinį inventorių, o ant kai kurių įrenginių – jau įsisenėjusius nešvarumus, užterštus šaldytuvus. Maistas, ruoštas vartojimui, laikytas nešvariuose, susidėvėjusiuose induose.

Inspektoriai aptiko ir daugybę maisto saugos pažeidimų: mėsa, žuvis atitirpinama aplinkos temperatūroje, pienas laikomas ne šaldytuve, daržovės – šalia gyvūninių produktų.

Inspektoriai nustatė pažeidimų ir dėl porcijų atitikimo reikalavimams, kai jau paruoštų jautienos kukulių porcijos neatitiko valgiaraštyje nurodyto svorio: valgiaraštyje buvo nurodytas 80 gramų svoris, o pasvėrus porciją ant svarstyklių, jis siekė 56 gramus.

Anot VMVT, patikrinimo metu atsakingi darbuotojai buvo įpareigoti nedelsiant šalinti akivaizdžius trūkumus. Apie nustatytus pažeidimus buvo informuota Klaipėdos miesto savivaldybė.

VMVT Priežiūros skyriaus pareigūnų sprendimu, neženklinti ir galimai nesaugūs produktai, turės būti sunaikinti. Atsakingiems asmenims bus taikoma administracinė atsakomybė, o įstaiga patikrinta pakartotinai, siekiant įsitikinti, jog visi užfiksuoti pažeidimai yra pašalinti.

GALERIJA

  • Klaipėdos darželyje maistas laikytas ant grindų, nustatyti porcijų svorio neatitikimai
  • Klaipėdos darželyje maistas laikytas ant grindų, nustatyti porcijų svorio neatitikimai
  • Klaipėdos darželyje maistas laikytas ant grindų, nustatyti porcijų svorio neatitikimai
  • Klaipėdos darželyje maistas laikytas ant grindų, nustatyti porcijų svorio neatitikimai
VMVT nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (18)

A.

O geras, kažkas atkreipė dėmesi i ši darželi. Išorištai darželis grazus, sutvarkytas, tačiau kai kurioms jame dirbančioms vaikų "auklėtojoms" nederėtų net artintis prie vaikų. O darželio advinistracija į skundus del elgesio su vaikais panasu, kad nereaguoja. Papračiau buvo pakeisti darželi, negu sulaukti kažkokių veiksmu is administracijos savo darbuotoju atžvilgiu. Neminėsiu vardais, bet jeigu švietimo skyrius patikrintu statistika, jeigu tokia vedama, kiek is vienos grupes tevai pasiėmė vaiku, gal padaytu kokias nors isvadas ar bent jau užduotu klausimu darželio administracijai. Ir problema tikrai ne vaikuose ar tevuose, o su vaikais dirbančiuose darbuotojose, butent darbuotojose, nes auklėtojomis ju vadinti negalima.

M

Čia kaip su “Maisto slėnis” Kaune … įtraukia į nepageidaujamu sąrašą maisto konkursams mokykloms - dabar persivadina į “Skirtingi skoniai” ir toliau tęs savo veikla… nieko naujo …

Misija "Rojaus obuoliukai"

Labai norėtųsi, kad Meras ir Taryba sureaguotų į šitokius patikrinimo rezultatus!. O skaitytojų, vaikų tėvų prašau: Atsiverkite "Obelelės' internetinį puslapį. " Iškalbini ponių vadovių "feisai", bet dari škalbingesni- išdirbti metai įstaigoje Dešimtnečiais plušančių PONIŲ rojus! Gal Jūs tikite, kad šios vagišės- "Brandžios senos obelys"- nevogė visą savo vadovavimą? Ar Jūs tikite, kad jos nenešė " šventinių dovanėlių" ciocėms merijos švietimo skyriuje??? Nušaukit, netikiu...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS