Klaipėdos gatvėse – dar dvylika naujų autobusų | kl.lt

KLAIPĖDOS GATVĖSE – DAR DVYLIKA NAUJŲ AUTOBUSŲ

  • 16

Pirmadienį į Klaipėdos gatves išriedės 12 naujų mažųjų autobusų, kurie pagerins kelionių saugumą ir komfortą 7 miesto ir priemiesčio maršrutuose.

Nuo kovo 1 dienos savivaldybės kontroliuojama bendrovė „Klaipėdos autobusų parkas“ (KAP) perima 7, 11A, 11B, 15A, 15B, 20 ir 29 maršrutų aptarnavimą, ir keleivius veš visiškai naujais, specialiai pagal KAP reikalavimus pagamintais, žemagrindžiais „Mercedes-Benz“ Sprinter Altas autobusais.

„Tai naujausias šio tipo mersedeso autobuso modelis, ir netgi pagerintas, patobulintas pagal mūsų poreikius. Nors ir varomi dyzelinu, jie atitinka aukščiausią EURO 6D emisijos standartą, kuris įsigaliojo nuo šių metų sausio 1 dienos. Kelionės jais bus komfortiškos tiek vasarą, tiek žiemą – salone įrengta šildymo ir vėsinimo įranga. Patogios sėdynės, plačios durys – autobusai pritaikyti kelionėms su neįgaliųjų ar vaikų vežimėliais“, – naujos technikos privalumus vardino Vaidas Ramanauskas, KAP generalinis direktorius.

Autobuse yra 17 sėdimų vietų, o vienu metu juo gali važiuoti 22 keleiviai. Gatvėse naujieji autobusai neišsiskirs iš kitų, mat spalviškai yra priderinti prie tradicinių Klaipėdos viešojo transporto spalvų: mėlyni su geltonomis ir raudonomis juostomis viršuje.

„Rinkomės patikimą gamintoją, nes investicija ilgalaikė. Konkursą minėtų maršrutų aptarnavimui laimėjome penkeriems metams. Išplėsti paslaugas į priemiesčius buvo mūsų bendrovės vienas iš pagrindinių strateginių tikslų ir mes jį pasiekėme. Prieš dvejus metus aptarnavome vos kelis priemiesčio maršrutus, o dabar tapome didžiausiu Klaipėdos priemiesčio keleivių vežėju“, – komentavo V. Ramanauskas.

Šiuo metu KAP veža keleivius 15 tarpmiestinių maršrutų, 3 tarptautiniais maršrutais, aptarnauja 22 miesto maršrutus, 11 priemiestinių maršrutų bei vykdo užsakomuosius reisus po visą Europą.

Maršrutai, kuriuose nuo kovo 1 dienos keleivius veš UAB „Klaipėdos autobusų parkas“ naujieji autobusai:

7 „Ligoninės – Mazūriškės“;

11A „BIG – Šernų sodai“;

11B „BIG – Dovilai“;

15A „Kalotė – Debreceno g. – Dubysos g. – Kalotė“;

15B „Ligoninės – Normantai“;

20 „Smeltė - Taikos pr. – Naikupės g. – Smeltė“;

29 „BIG – Agluonėnai“/ „BIG – Agluonėnai – Veiviržėnai“.

Rašyti komentarą
Komentarai (16)

Kainas muškit žemyn

sukčiai! Sulig kiekviena pertvarka a'lia gyventoju gerovei viskas branginama o ir paslauga prastėja - neįprašysi kad sustotu kur reikia o tik stotelėse. Vairuotoju snukiai toki ka tik pažiurėjus jau nesinori nieko klaust. Susirauke kap naginės. Dabar dar ar pastebėjot - vos ne vos atidaro išlipimo durų vieną dpuse Jei storesnis tai vos isivynioji. Kol buvo nauji mikirukai dar bent važiuoti malonu o kuo toliau tuo labjau igauna toki pat nušiurusio autobuso vaizda kokis yr 'gintarinis vairas'.Ju gi nieks nuolat nepllauna ir generališkai neišvalo

Keleiviui

Sitie autobuseliai tusti po miesta nesimals,jie yra privezamieji,taip kad liuks kad konkursa laimejo klaipedieciai

Keleivis

Sveikinu. Dar -12 tuščiu autobusėliu po miesta malsis vežiodami šilta ora iš vieno miesto galo į kita. Negi niekas to nemato ar nenori matyti
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS