Klaipėdos kapinėms – nauji reikalavimai | kl.lt

KLAIPĖDOS KAPINĖMS – NAUJI REIKALAVIMAI

Aplinkos ministerija nustatė, kad kapavietėse ir kapinėse, nesuderinus su savivaldybe ar seniūnija, draudžiama veisti medžius ir krūmus, išskyrus tuos, kurių aukštis yra iki metro.

Laikinai Klaipėdos savivaldybės Kapinių priežiūros skyriaus vedėjo pareigas einanti vyriausioji specialistė Ilona Daulienė tvirtino, kad kol kas dėl suderinimo į specialistus nesikreipė nė vienas kapus prižiūrintis uostamiesčio gyventojas.

„Dar niekas nebuvo atėjęs“, – tvirtino laikinoji vadovė.

Pasak I.Daulienės, miesto kapinėse – daug medžių ir krūmų, kurie yra aukštesni nei metras. Labiausiai dėl jų kenčia kaimyniniai kapai. Tarnyba sulaukia ir nusiskundimų.

„Žmonės piktinasi ir dėl krentančių lapų, spyglių. Neprižiūrimų medžių šaknys verčia net paminklus. Žmonės pasodina augalą ir kartais pamiršta jį prižiūrėti“, – kalbėjo vyriausioji specialistė.

I.Daulienė teigė, kad prieš metus miesto taryba patvirtino naujas Leidimo laidoti išdavimo, laidojimo ir viešųjų kapinių lankymo Klaipėdos mieste taisykles.

Jomis numatyta, kad būtina prižiūrėti augalus, nesodinti jų didesnių nei paminklas.

„Nebuvo nurodytas tik konkretus aukštis“, – sakė vyriausioji specialistė.

I.Daulienės teigimu, žmonės praktiškai neužsuka į Kapinių priežiūros skyrių, norėdami pasitarti, kokius didesnius želdinius geriau sodinti kapinėse. Viską daro savo nuožiūra.

Pabrėžiama, kad naujoji tvarka atgaline data negalioja. Tad aukštesnių krūmų ir medžių nebus privaloma išpjauti.

Be to, atkreipiamas dėmesys, kad dabar niekas aukštaūgių medžių kapinėse nesodina. Populiariausi – žemaūgiai medeliai ir krūmai.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Baisu

Kodėl kiekvieną kartą rudenį turiu rankioti, šluoti spyglius, nukritusius nuo didžiaukščių spygliuočių medžių nuo kitų kapų? Kodėl neprižiūri ir nesitvarko, negi jie nesupranta, kad tai tiesiog negerbiami kitų mirusiųjų kapai.? Apsurdas...

to Lėbartai

Pataikėte kaip pirštu į akį. Po savęs palieka šiukšliną.

Lebartai

Kodel Zina nepriziuri Lebartu kampinese dirbanciu betonuotoju kurie liedami pamatus apsika visus takus, zolias, kitu zmoniu paminklus.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS