Klaipėdos LEZ – „Financial Times“ grupės leidinio įvertinimas už investuotojų plėtrą | kl.lt

KLAIPĖDOS LEZ – „FINANCIAL TIMES“ GRUPĖS LEIDINIO ĮVERTINIMAS UŽ INVESTUOTOJŲ PLĖTRĄ

  • 4

Klaipėdos Laisvoji ekonominė zona pelnė 4 specialius paminėjimus kasmetiniame pasaulio laisvųjų zonų reitinge, kurį sudaro „Financial Times“ grupei priklausantis tarptautinių užsienio investicijų leidinys „FDI Intelligence“. 2019-ųjų reitinge įvertinta Klaipėdos LEZ investuotojų plėtra, patobulintas susisiekimas, sąlygos darbuotojams ir lankstusis „FlexStart“ pastatas gamybai.

„FDI Intelligence“ sudaromas „Free Zones of the Year“ reitingas yra vienas reikšmingiausių laisvųjų zonų įvertinimų pasaulyje.

Paminėjimą dėl investuotojų plėtros Klaipėdos LEZ gavo atsižvelgus į UAB „Neo Group“ 2018 m. užbaigtą 50 mln. EUR vertės investicijų į trečią gamybos liniją projektą, 3 naujas UAB „Retal Baltic“ kamštelių gamybos linijas bei įsigytą sklypą ateities plėtrai, UAB „Vingės Logistika“ planus investuoti 12 mln. EUR į plėtrą, elektrobusų „Dancer“ gamintojos UAB „Vėjo projektai“ įsikėlimą į laikinas patalpas „FlexStart“ projekte ir planus statyti nuolatinę gamyklą, taip pat UAB „Albright Lietuva“, UAB „Lavango“, UAB „AD REM LEZ“ ir UAB „Orion Global PET“ plėtrą.

Įvertinimą už patobulintą susisiekimą Klaipėdos LEZ gavo dėl teritorijoje atsiradusių dviejų, daug dažnesnių nei anksčiau ir visą uostamiestį padengiančių autobusų maršrutų, o paminėjimą už gerovę bendruomenei lėmė tokie veiksniai kaip profesinių renginių ciklas „FEZ Exchange“, nemokami dviračiai LEZ teritorijos darbuotojams, Klaipėdos pietinių rajonų atnaujinimo iniciatyva bei tęsiami kiti infrastruktūros gerinimo darbai.

Trečius metus iš eilės įvertinimo sulaukia ir unikalus Klaipėdos „FlexStart“ pastatas, skirtas itin greitai įsikurti gamybos, prekybos ar distribucijos įmonėms.

Klaipėdos LEZ direktorius Eimantas Kiudulas, tvirtina, kad šie įvertinimai pabrėžia ir sustiprina ilgalaikę Klaipėdos LEZ strategiją – orientaciją į veiklos pradžios greitį, lankstumą ir bendruomenę.

„Džiaugiamės, kad mūsų pastangos šiose srityse lemia tiek naujų klientų atsiradimą, tiek esamų plėtrą. Jau dabar siekiame stiprinti ir naujas sritis: ieškome būdų gerinti sąlygas gamintojų vykdomai mokslinių tyrimų veiklai, taip pat norime stiprinti savo padėtį elektrinių transporto priemonių ir atsinaujinančios energetikos sektoriuose“, – sako E. Kiudulas.

2018-ieji buvo vieni sėkmingiausių metų Klaipėdos LEZ istorijoje. Teritorijoje veikiančių investuotojų pajamos pernai pasiekė 1,24 mlrd. EUR ir buvo 20 proc. didesnės nei prieš metus, bendras eksportas viršijo 600 mln. EUR, o sumokėti mokesčiai – 90 mln. EUR. Prie LEZ bendruomenės pernai prisijungė 5 naujos kompanijos.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

ŠAUNUOLIAI

Sveikinimai.

Visai nesidžiaugiu

ir žiūriu įtariai. Per tiek metų įsitikinau kad šit'a nelaimė vardu Lez tyliai bei atkakliai savivaliauja, nepaiso miestiečių ir miesto poreikių ir yra ciniška erkė pumpuojanti sau pinigus laisvoje nuo mokesčių valstybei zonoje. Tad tokie a'lia straipsniai be susierzinimo, jokių kitų emocijų jau nekelia.

Klausimas

O už smarvę niekas neįvertino?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS