Klaipėdos meras pasidalijo džiugia žinia: pasveiko šeši koronavirusu sirgę žmonės | kl.lt

KLAIPĖDOS MERAS PASIDALIJO DŽIUGIA ŽINIA: PASVEIKO ŠEŠI KORONAVIRUSU SIRGĘ ŽMONĖS

Pirmadienio vakarą Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas feisbuke pasidalijo puikia žinia. Nustatyta, kad šeši žmonės pasveiko nuo koronaviruso.

„Ko gero pati šviesiausia žinia per pastarąjį laikotarpį visoje Lietuvoje!

Atlikus pakartotinus tyrimus Klaipėdos Universitetinėje ligoninėje buvo konstatuota kad net šeši pacientai (jau buvę :) PASVEIKO!

Džiaugiuosi drauge su jais, linkėdamas, kad jų pasveikimo istorija įkvėptų tikėjimui, kad tai nėra neįveikiama liga.

Dar keli pacientai tą viltingą ir džiaugsmingą žinią Klaipėdoje išgirs jau po kelių dienų“, – gerų emocijų neslėpė miesto vadovas.

V. Grubliauskas nepamiršo padėkoti visiems gydytojams, juo labiau, kad šiandien pažymima Gydytojų diena.

„Esu įsitikinęs, tai – pati geriausia, prasmingiausia ir dvasingiausia dovana visiems jiems ir žinoma mums. AČIŪ JUMS!“ – rašė jis.

Klaipėdoje pirmadienį nustatyta, kad šeši žmonės pasveiko nuo koronaviruso.

Apie tai BNS informavo Sveikatos apsaugos ministerijos atstovė Kamilė Katkutė.

Klaipėdos universitetinės ligoninės vyriausiasis gydytojas Vinsas Janušonis teigė, kad pasveiko čia gydytos keturios moterys ir du vyrai.

Keturios moterys ir du vyrai. Amžius santykinai jaunas, rizikos grupėje nėra nė vieno.

„Keturios moterys ir du vyrai. Amžius santykinai jaunas, rizikos grupėje nėra nė vieno. Jiems nuo 20 iki 50 metų“, – BNS sakė ligoninės vadovas.

Jis taip pat teigė, kad pasveikusieji – klaipėdiečiai, išskyrus vieną iš Klaipėdos rajono gyventojai bei vieną kretingiškį, dauguma jų gydėsi nuo kovo 12-13 dienos.

„Vidinis kontaktas yra vienas, kur niekur nebuvo išvykę, o kiti penki grįžę iš užsienio“, – pasakojo V. Janušonis.

Pasak jo, tarp pasveikusiųjų yra ir pirmoji šioje ligoninėje dėl koronaviruso atsidūrusi moteris, kuri grįžo iš Tenerifės.

V. Janušonis teigė, kad antradienį dar bus imami pakartotiniai testai bei po to pasveikę asmenys bus paleisti namo.

„Čia daugiau formali tvarka, kai kuriems atliktas jau tris kartus tyrimas. Tai daugiau biurokratiniai dalykai“, – kalbėjo Klaipėdos universitetinės ligoninės vadovas.

Iki šiol pasveikęs nuo koronaviruso buvo tik vienas asmuo – šiaulietė moteris, kuriai pirmai šalyje diagnozuotas koronavirusas.

Lietuvoje iš viso kol kas nustatytas 491 koronaviruso COVID-19 atvejis, taip pat – septynios mirtys.

 

 

 

Gairės: Vytautas Grubliauskas, koronavirusas, Koronavirusas Lietuvoje, pasveiko nuo koronaviruso, COVID-19 saviizoliacija
Rašyti komentarą
Komentarai (36)

Pasimetęs

Viskas OK O kur dingo Balticum TV, kur kiekvienos laidos topas - intervius su VG

klp

šunys su puteikiniais loja-meras dirba

Mes visi

kankinamės namų kalėjime vien dėl to, kad duoti medikams ir valdžiai laiko stiprinti kovos su virusu frontą. Kad būtų daugiau užpirkta testų, apsaugos medikams ir mums, kad susiorganizuotų daugiau vietų ligoninėje..O čia pasirodo kad niekas per daug nesiplėšo ir tik pranešinėja pranešimus. Kurie nelabai kada atitinka teisybę.Testų kiekvienas eilinis miestietis negali pasiekti, kaukių - taip pat. Jų kaip trūko taip ir trūksta. Ir vietų ligoninėje kiek girdėjau tik 50.. Ką darysit kai susirgusieji Klaipėdoje pradės šimtais kristi? Eisit rinkti baudų už tai kad nesilaiko karantino?:D)
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS