Klaipėdos meras prašo užtikrinti gyventojams gydymą persirgusiųjų COVID-19 kraujo plazma | kl.lt

KLAIPĖDOS MERAS PRAŠO UŽTIKRINTI GYVENTOJAMS GYDYMĄ PERSIRGUSIŲJŲ COVID-19 KRAUJO PLAZMA

  • 7

Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliausias kreipėsi į Nacionalinį kraujo centrą ragindamas sudaryti galimybes COVID-19 persirgusių asmenų kraujo plazma gydyti ir Vakarų Lietuvos pacientus.

„Visos gydymo galimybės turi būti prieinamos ir Vakarų Lietuvos regiono pacientams. Kol kas kraujo plazma COVID-19 pacientų gydymui naudojama Kauno ir Santaros klinikose, tačiau siekiame, kad šis metodas, esant poreikiui, galėtų būti taikomas ir Klaipėdos regiono gydymo įstaigose“, – savivaldybės pranešime cituojamas meras.

Nacionalinio kraujo centro prašoma sudaryti galimybę gauti COVID-19 persirgusių asmenų kraujo plazmą Klaipėdos apskrityje esančioms ligoninėms arba įpareigoti bei sudaryti sąlygas tokią kraujo plazmą imti ir ruošti šio centro Klaipėdos skyriuje.

Anot Klaipėdos miesto savivaldybės Sveikatos apsaugos skyriaus vedėjos Rožės Perminienės, vien Klaipėdos mieste yra apie 2,6 tūkst. asmenų, kurie jau persirgo COVID-19, todėl tikslinga būtų kraujo plazmą imti ir ruošti Klaipėdoje.

Medikų teigimu, sunkia forma sergančiam pacientui perpylus pasveikusių asmenų plazmos, galima sustiprinti sergančiojo imunitetą.

Pasveikusio žmogaus kraujyje pasigamina antikūnai, kurie, perpylus kraujo plazmą, prisitvirtina prie viruso ir taip padeda imuninei sistemai kovoti su infekcija.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Ita

Kuom Kaunas ir Santaros ligonine isskirtine ,ar visi kiti ne Lietuvos gyventojai .........

Šlykštukams

Kai gulėsit patys arba artimieji ,mirties patale,tada galėsit tyčiotis iš mero įniciatyvų

jo

kyla klausimu kodel tik Vilnius ir Kaunas gali gydytis kraujo plazma o vakaru lietuva ne tai kas cia per tvarka
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS