Klaipėdos merui – Ukrainos ambasadoriaus Lietuvoje apdovanojimas | kl.lt

KLAIPĖDOS MERUI – UKRAINOS AMBASADORIAUS LIETUVOJE APDOVANOJIMAS

  • 1

Ukrainos ambasadorius Lietuvoje Volodymyras Yatsenkivskyi įteikė garbės apdovanojimus VII Baltijos ir Juodosios jūros ekonomikos forumo Lietuvos organizatoriams.

2021 m. gegužės 12 d. Ukrainos ambasadoje įvyko iškilminga ceremonija, kurioje forumo valdybos vardu Ukrainos ambasadorius V.Yatsenkivskyi įteikė garbės apdovanojimus – ordinus „Už efektyvumą“ – Klaipėdos merui Vytautui Grubliauskui ir Lietuvos Respublikos užsienio reikalų ministerijos ambasadoriui ypatingiems pavedimams, LR ambasadoriui Ukrainoje (2015–2020 m.) Mariui Janukoniui už asmeninį reikšmingą indėlį į forumo pradžią ir darbą.

Iškilmėse dalyvavo Lietuvos Respublikos užsienio reikalų ministerijos atstovai ir Ukrainos ambasados Lietuvos Respublikoje darbuotojai. Po apdovanojimų buvo aptartas galimas tolesnis tarpregioninis bendradarbiavimas. Lietuva buvo pakviesta dalyvauti pirmajame tarptautiniame investicijų forume „Pietų plėtros strategija“, kuris vyks 2021 m. birželio 10–11 d. Novotroickoje ir Geničesko miestuose ( Chersono sritis, Ukraina).

Baltijos ir Juodosios jūros ekonomikos forumas buvo įkurtas siekiant užmegzti, plėtoti, stiprinti verslo santykius tarp abiejų šalių organizacijų, įstaigų ir įmonių, taip pat kitų regionų Baltijos ir Juodosios jūros baseinuose.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

pagarba merui

sveikinimai

SUSIJUSIOS NAUJIENOS