Klaipėdos miestą papuošė fontanai | kl.lt

KLAIPĖDOS MIESTĄ PAPUOŠĖ FONTANAI

Klaipėdiečius ir miesto svečius ėmė džiuginti fontanai. Tiesa, juos jau spėjo apgadinti vandalai – dingo Debreceno aikštės fontano purkštukai.

Šį sezoną mieste šniokš šeši fontanai. Keturiais rūpinasi pati savivaldybė: Anikės, esančiu Teatro aikštėje, "Laiveliu", laukiančiu prie "Meridiano", Debreceno ir Pempininkų aikščių fontanais.

Dar dviem rūpinasi įmonės – "Klaipėdos vanduo" šiurlenančiu Karlskronos aikštėje, o "Smeltė" – prie rotušės stovinčiu "Žvejo".

Šiemet ir vėl nedžiugins Danės skvero fontanas. Šis jau išmontuotas, nes susidėvėjo ir tapo avariniu. Vietoj šio fontano, atnaujinant skverą, bus įrengtas naujas.

Planuojama, kad jis bus grindinis. Vasarą džiugins vandens purslai, o šaltuoju metų laiku jis virs aikšte, kur galės pramogauti miestiečiai, vykti renginiai.

Planuojama atnaujinti ir prie burlaivio "Meridianas" esantį fontaną "Laivelis". Išrinktas rangovas, kuris parengs jo ir aplink esančios infrastruktūros tvarkymo projektą.

"Šį sezoną "Laivelis" dar džiugins. Tikimės, kad iki rudens parengsime projektą, o rudenį startuos darbai", – tvirtino Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėja Irena Šakalienė.

Kiti miesto fontanai neseniai atnaujinti. "Nė vienam šiuo metu nereikia remonto", – atkreipė dėmesį vedėja.

Tačiau prižiūrėtojams tenka šalinti vagių ir chuliganų padarinius. Nuo Debreceno aikštės fontano nuolat pavagiami purkštukai. Šie jau buvo dingę ir šį sezoną, kuris dar tik prasidėjo.

Pasitaiko, kad guma ar šiukšlėmis užkemšamos ir nutekėjimo angos. Tada vanduo bėga per viršų.

Miesto fontanai miestiečius džiugina iki spalio pradžios, kol prasideda šalnos.

Uostamiesčio savivaldybei keturių fontanų priežiūra ir eksploatacija per metus atsieina apie 15,4 tūkst. eurų.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

greiti sunaikinti

Kodėl Dangės skverą paliko be fontano? O žadėjo. Kaip visada...

Anonimas

DANGĖS skveras

SUSIJUSIOS NAUJIENOS