Klaipėdos moksleiviams surengti išgyvenimo kursai | kl.lt

KLAIPĖDOS MOKSLEIVIAMS SURENGTI IŠGYVENIMO KURSAI

Klaipėdos mokyklų devintokams surengti pilietiškumo ir gynybos įgūdžių kursai. Moksleiviams suteikta teorinių ir praktinių žinių, kad įvykus nelaimei ar ginkluoto konflikto metu mokėtų suteikti pirmąją pagalbą bei pasirūpinti savimi ir artimaisiais.

Pilietis turi žinoti

Tris dienas trukusiuose kursuose moksleiviai buvo mokomi gynybos pagrindų, vyko praktiniai užsiėmimai: šaudymo mokymai, palapinių statymas, laužaviečių įrengimas, mazgų rišimas, rengti žygiai.

Mokymus vedė instruktoriai iš Lietuvos šaulių sąjungos ir savanoriai iš Krašto apsaugos pajėgų.

„Per tiesiogines praktines veiklas jaunimas geriau įsisavina žinias, stiprinamas jų pilietiškumo, patriotiškumo suvokimas ne tik teoriškai. Kiekvienas Lietuvos pilietis turi žinoti, kaip elgtis ir reaguoti, valstybę ištikus krizėms ar ginkluoto konflikto metu, ką daryti šeimai, kokios jų pareigos ir teisės“, – sakė Lietuvos šaulių sąjungos vado pavaduotojas-jaunųjų šaulių vadas Tadas Venskūnas.

Mokymus pasirinkta vesti devintų klasių mokiniams, nes 14–15 metų paaugliai yra imlūs įsisavinti informaciją.

„Tokie mokiniai yra pakankamai brandaus amžiaus, kad pajėgtų vykdyti kursų programoje numatytas veiklas ir visavertiškai įsisavinti pateikiamą informaciją“, – aiškino T. Venskūnas.

Tadas Venskūnas / Asmeninio archyvo nuotr.

Įtrauks visus devintokus

Kursai šiemet surengti dešimtadaliui Lietuvos devintokų, kitais mokslo metais į juos planuojama įtraukti pusę visų šalies devintų klasių moksleivių, o dar kitais į mokymus bus įtraukti visi Lietuvos devintokai.

„Kurso apimtis didelė, dėl to vykdomas nuoseklus jo integravimas į mokyklas“, – teigė T. Venskūnas.

Moksleivius ypač žavi praktiniai užsiėmimai.

Kiekvienas Lietuvos pilietis turi žinoti, kaip elgtis ir reaguoti, valstybę ištikus krizėms ar ginkluoto konflikto metu.

„Jiems įdomu mokytis išgyvenimo pagrindų lauko sąlygomis, pavyzdžiui, kaip įkurti laužą, statyti palapines, suteikti pirmąją pagalbą. Dauguma moksleivių norėtų, kad kursai truktų ilgiau, bent penkias dienas“, – tikino T. Venskūnas.

Ugdyti sąmoningumą

Jaunųjų šaulių vadas pasakojo ne kartą žiniasklaidoje pastebėjęs pranešimų, jog nepilnamečiai pneumatiniu ar šratiniu ginklu sužalojo draugą, pro šalį einantį asmenį ar gyvūną.

„Tam, kad būtų išvengta tokių nutikimų, reikia ugdyti jauno žmogaus sąmoningumą – kiekvienas jaunuolis turi žinoti, kad net ir mažos galios ginklas gali padaryti žalos. Svarbiausia – saugumas, dėl to pradedame nuo saugaus elgesio taisyklių ir tik vėliau – supažindinimą su pneumatiniu šautuvu“, – aiškino T. Venskūnas.

Moksleiviams šaudyti pneumatiniais ginklais nėra privaloma, tačiau instruktoriai teigė, kad beveik visi jaunuoliai nori išbandyti.

GALERIJA

  • Tadas Venskūnas
Rašyti komentarą
Komentarai (3)

IŠGAMOS

rusai. Vietoj to, kad pinigus leisti žmonių gyvenimo gerinimui, dabar juos reiokia leisti ginkluotei. Vyksta ir nuolatinis psichologinis teroras šizofreniko, bandito ,fašisto Putino .Labai TEISINGAI apie juops pasakė jų pačių filosofas Ivan Iljin : Русские-самая МЕРЗКАЯ ОТВРАТИТЕЛЬНАЯ нация за всю историю человечества!!! Методом селекции вывели страшных МОРАЛЬНЫХ УРОДОВ !!!! У них само понятие добра и зла вывернуты на изнанкау. Они всю жизнь барахтаются в дерьме и в нем хотят потопить весь Мир. Būtų Pasaulinė šventė, kai nudvėstų paskutinis ruZas.

IŠGAMOS

rusai. Vietoj to, kad pinigus leisti žmonių gyvenimo gerinimui, dabar juos reiokia leisti ginkluotei. Labai TEISINGAI apie juops pasakė jų pačių filosofas Ivan Iljin : Русские-самая МЕРЗКАЯ ОТВРАТИТЕЛЬНАЯ нация за всю историю человечества!!! Методом селекции вывели страшных МОРАЛЬНЫХ УРОДОВ !!!! Они всю жизнь барахтаются в дерьме и в нем хотят потопить весь Мир.

Jau

Jau ir Gabriukas suprato, kad oriai išgyvens tik Australijoj, bėda tik, kad Spartanas gali nedatraukti.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS