Klaipėdos P. Lideikio gatvėje bus sprendžiama spūsčių problema | kl.lt

KLAIPĖDOS P. LIDEIKIO GATVĖJE BUS SPRENDŽIAMA SPŪSČIŲ PROBLEMA

Jau šiemet ketinama pradėti spręsti P. Lideikio gatvėje ypač vasarą nutįstančių automobilių eilių problemą. Tikimasi, kad pailginus eismo juostą, kurioje stoja iš P. Lideikio į Herkaus Manto gatvę sukantys automobiliai, spūstys sumažės.

Vasarą ar kitomis kelionėms prie jūros palankiomis dienomis P. Lideikio gatvėje neretai nusidriekia ilgos automobilių eilės.

Uostamiesčio savivaldybėje nuspręsta imtis veiksmų, kurie turėtų padėti sumažinti šias spūstis.

Klaipėdos savivaldybės Statybos ir infrastruktūros plėtros skyriaus vedėjas Valdas Švedas pastebėjo, kad šiuo metu eismo juosta, kurioje stoja nuo jūros P. Lideikio gatve atvažiuojantys ir į Herkaus Manto gatvę pasukti norintys žmonės, – per trumpa.

"Ten telpa tik dvi ar trys mašinos. Mes šią dešininę juostą bandysime pailginti – gal išeis ir trigubai ilgesnę padaryti, kad galėtų iki dešimt mašinų sustoti", – planus įvardijo V. Švedas.

Eismo juosta bus ilginama siaurinant šaligatvį, tačiau pėstieji dėl to nepatogumų patirti neturėtų. Eismo juostai atiduotas šaligatvis bus tiesiog pastumtas šioje vietoje esančios stovėjimo aikštelės link.

Kol kas eismo juostos ilginimo ir šaligatvio perkėlimo darbus numatoma atlikti per dvejus metus, iki tol dar reikės parengti projektą. Vis dėlto tikimasi, kad planus pavyks įgyvendinti greičiau ir juosta pailgės jau šį rudenį.

Jeigu šiemet nepakaktų lėšų ar laiko, ilgesnė eismo juosta minėtų gatvių sankryžoje bus įrengta kitą pavasarį.

Iš viso P. Lideikio ir Herkaus Manto gatvių sankirtoje numatomiems pokyčiams planuojama išleisti apie 150 tūkst. eurų.

"Ten atsiras eismo juosta, pėsčiųjų takas bus naujoje vietoje, reikės perkelti du šviestuvus – taip ir susideda", – paaiškino V. Švedas.

Rašyti komentarą
Komentarai (19)

Mrr

Valdininkai savo reikalus tvarkosi. Geda toki brieda skaityti. Jei rupetu gyventojai, o ypac moksleiviai, tai sutvarkytu geriau sekancia sankryza Kretingos- Siaures pr. Ten dvi mokyklos, eismas ryte beprotiskas ir vaikai ir masinos vienu metu turi dalintis gatve. Nejaugi reikia nelaimes kad pajudinti klausima

Zioma

Nieko jus pigiau nepadarysite savadarbiai kelininkai))o projektai ir visa kita biurokratija ir mani mani kainuoja

Klaipėdietis

Prisimenu,buvo projektas dviaukštį trukdantį pastatą nugriauti.Nutilo.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS