Klaipėdos politikų komandiruotės – po didinamuoju stiklu | kl.lt

KLAIPĖDOS POLITIKŲ KOMANDIRUOTĖS – PO DIDINAMUOJU STIKLU

Iš Klaipėdos savivaldybės administracijos atstovų ir politikų sudaryta pasipildžiusi komandiruočių komisija aptarė būsimas tarybos narių išvykas į užsienį.

Klaipėdos mero Vytauto Grubliausko sukviesta komisija analizuoja tokių vizitų tikslingumą ir būtinybę.

Komisiją sudaro ne tik V. Grubliauskas, vicemerai, bet ir opozicijos atstovas miesto tarybos narys Arvydas Vaitkus, Klaipėdos savivaldybės Tarptautinių ryšių ir ekonominės plėtros skyriaus atstovės, savivaldybės administracijos direktorius, tarybos sekretorius Modestas Vitkus, mero patarėja Natalija Sadovskaja.

Pasak Klaipėdos vicemero Arvydo Cesiulio, trečiadienį svarstytos septynios artimiausios politikų komandiruotės.

Esą dauguma gaunamų kvietimų yra adresuoti tiesiogiai miesto merui, kuris visur nesuspėja. Todėl komisijos pareiga nuspręsti – siųsti į užsienį kitą žmogų arba visai atsisakyti kelionės.

Prioritetas komandiruotėms paprastai teikiamas miestams-partneriams, taip pat dalyvaujantiesiems bendruose projektuose ir valstybei svarbiems vizitams į vieną ar kitą šalį.

A. Cesiulio teigimu, komisijos darbas užtikrins skaidrumą ir nesukurs pagrindo negeriems įtarimams.

Išvengsime bereikalingų interpretacijų, kad vieni ir tie patys važiuoja.

"Išvengsime bereikalingų interpretacijų, kad vieni ir tie patys važiuoja", – tikino pašnekovas.

Praėjusios kadencijos miesto tarybos narių komandiruočių išlaidos sudarė 33,4 tūkst. eurų sumą.

Nuo 2015 m. balandžio 16 d. iki 2019 m. kovo pabaigos tarybos nariai aplankė Kazachstaną, Belgiją, Turkiją, Rusijos Federaciją, Latviją, Nyderlandus, Kolumbiją ir Ekvadorą, Ukrainą, Gruziją, Jungtines Amerikos Valstijas, Lenkiją, Daniją, Didžiąją Britaniją, Vokietiją, Kroatiją, Kiprą, Baltarusiją, Estiją, Slovėniją, Švediją, Suomiją, Airiją, Prancūziją, Italiją, Norvegiją, Serbiją, Portugaliją.

Klaipėdos politikai buvo komandiruoti ir į Vilnių, Druskininkus bei Nidą.

Beje, į Kolumbiją ir Ekvadorą 2016 m. spalio pabaigoje vyko Klaipėdos meras V. Grubliauskas, atstovaudamas Lietuvos savivaldybių asociacijai, kurios valdybos narys jis yra. Miestui ši kelionė nekainavo, viską apmokėjo asociacija.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Omerta

Pastaruosius dešimt metų žurnalistai beveik nieko nerašė, kas ir su kokiomis žmonomis tiek šalių apkeliavo? Rimanto Tarškevičiaus vadovavimo miestui laikais, VISADA buvo aiškus viešumas. Viliuosi, kad situacija tikrai taps miestiečiams prieinama, o korespondentai apie tai rašys, ne tylės, valdančiųjų daugumai pataikaudami.

Nesupraskit

Neteisingai, bet komandiruočių klausimas, kaip ir vieno pavaduotojo, kaip ir taupymas KKT direktoriaus postui (tyliai paliekant atsitraukimą sau) yra POPULIZMAS, arba specialistų kalba imidzo klausimai, bet tai yra forma, o ne turinys. Miestui reikia tvarkos mieste ir vykstančių projektų!!!! Tilžės žiedas visus uzpyses, artėja Baltijos estakada, vėluoja mokykla šiaurinėje dalyje, o KU pagailėjo Tęstinių studijų centro Jūrų kadetams!!!! Kada baigsis politiniai bliatstvos toje savivaldybėje ir Mero komitete?

Naujas

direktorius su meru ėmėsi "tvarkyti" administracija, tik ta administracija prieš ir po rinkimų apleido situacija mieste. Kol viduje vieni su kitais duzges, atrodo ir toliau bardakai gatvėse tęsis. Sustatykim prioritetus? Ar 34k€ optimizuoti, ar miestui dėmesį rodyti?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS