Klaipėdos prieigose – klaidinami vairuotojai: kokiu kelio ženklu vadovautis? | kl.lt

KLAIPĖDOS PRIEIGOSE – KLAIDINAMI VAIRUOTOJAI: KOKIU KELIO ŽENKLU VADOVAUTIS?

  • 11

Miestuose galioja 50 km/val. greitis, tačiau Liepų gatvėje, prieš sankryžą su Arimų gatve, vairuotojai pakelėje dažnokai išvysta pastatomą kelio ženklą, ribojantį greitį tai iki 30 km/val., tai iki 40 km/val.

Tikėtina, kad nešiojamąjį kelio ženklą palieka patruliai, kurie kas vakarą čia rengia patikros postus, tikrindami įvažiuojančius į miestą automobilius.

Vairuotojai ne kartą yra pastebėję ir dienraščio rubrikoje „Karštas telefonas“ klausę vietos policijos, ar nederėtų patruliams bent jau apsukti ženklo, kol postas neveikia, kad šis nestovėtų priekine puse į važiuojamąją kelio dalį.

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio vedėja Andromeda Grauslienė patikino vairuotojus, kad ženklo nevalia ignoruoti, nors jis pastatytas laikinai.

„Pasak Klaipėdos apskrities VPK Kelių policijos tarnybos viršininko Mindaugo Džermeikos, jei kelio ženklas atsuktas – juo reikia vadovautis. Kelių eismo taisyklės numato, kad tokiu atveju ženkle nurodytas greitis galioja iki pirmos sankryžos, toliau vairuotojai turėtų važiuoti pagal Kelių eismo taisykles miesto ribose numatytu greičiu“, – paaiškino A.Grauslienė.

Rašyti komentarą
Komentarai (11)

D

Paprasčiausiai jie tingi nueit ir sukinet tuos ženklus lengviausia baudas užrašinėti

Anonimas

Foto, pagal taisykles nuo ženklo iki miesto ribos privalu tuos kelis šimtus metrų pravažiuoti ne greičiau nei 40 km/h. KUR LOGIKA, POLICIJA? Džermeikai - GĖDA už tokį paaiškinimą!

EX

Kam reikia išsisukinėti, na aplaidžiai pamiršo. Už aplaidumą bausti. O, Grauslienė tai kai pakalba, tai įspūdis ,jog apie policijos valdymą, funkcijas,uždavinius,pareigas nė bum,bum,tuštybė. Ir kas ją ten laiko? Šiaip apie mieste naują eismo organizavimą ir naujus kelio ženklus, saugaus eismo tarnyba informuoja. NE IŠSISUKINĖKITE IR NEMELUOKITE. Dar viešai.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS