Klaipėdos rajone mokestis už darželį – tik už lankytas dienas | kl.lt

KLAIPĖDOS RAJONE MOKESTIS UŽ DARŽELĮ – TIK UŽ LANKYTAS DIENAS

  • 1

Klaipėdos rajono savivaldybės taryba priėmė sprendimą palengvinti tėvams tenkančią finansinę naštą – artimiausius mėnesius mokestį už darželius reikės mokėti tik už lankytas dienas, o neformalusis ugdymas rajono įstaigose nieko nekainuos.

Kadangi karantinas tęsiamas, neformaliojo švietimo veiklos Klaipėdos rajono sporto centre, Gargždų muzikos mokykloje bei Gargždų vaikų ir jaunimo laisvalaikio centre vykdomos nuotoliniu būdu. Vasario–gegužės mėnesiais, kaip ir vasarą, tėvams už šiuos užsiėmimus mokėti nereikės.

Už vaikų ugdymą Klaipėdos rajono ikimokyklinėse grupėse šiuo laikotarpiu tėvai mokės ne 15-os eurų mėnesio mokestį, o tik už tas dienas, kai vaikas lankė įstaigą – po 0,75 Eur už lankytą dieną. Tokia mokėjimo tvarka rajono ugdymo įstaigose galioja vasarą.

„Dėl šalyje paskelbto karantino tėvams rekomenduojama vaikų į darželius nevesti. Žinoma, ne visi turi tokią galimybę arba gali tai daryti ne visą savaitę. Todėl, siekiant sumažinti finansinę naštą šiuo nelengvu laikotarpiu, priimtas toks sprendimas“, – teigia Klaipėdos rajono meras Bronius Markauskas.

Šios savaitės duomenimis, Klaipėdos rajono ugdymo įstaigas lanko 50,5 proc. ikimokyklinukų ir 54,5 proc. priešmokyklinukų. Nuotoliniu būdu mokyklose mokosi 5,3 proc. pradinukų ir 4,8 proc. 5–10 klasių mokinių.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Kadangi

po straipsniu apie Klaipėdos licėjaus darželį neleidžiama rašyti komentaro tai rašau čia: VISI ŠALIES DARŽELIAI TURI BŪTI VALDIŠKI. O JEIGU IR BŪTŲ LEIDŽIAMA KOKS 1 PENKTADALIS PRIVAČIŲ, TAI BŪTINA JUOS ATSKIRTI NUO VALSTYBINIO FINANSAVIMO. Kaip dabar kad yra, kad privačius darželius lankančių vaikų tėvams 100 eu. KOMPENSUOJAMAS darželio mokestis iš savivaldybės kišenės. Kad čia pažeidimas yra pripažinta ir LR Lygių galimybių tarnybos.Negalima leisti savo asmeniniam bizniui vogti iš visuomenės

SUSIJUSIOS NAUJIENOS