Klaipėdos rajono savivaldybė parduoda bendrovės „Stotis“ akcijas | kl.lt

KLAIPĖDOS RAJONO SAVIVALDYBĖ PARDUODA BENDROVĖS „STOTIS“ AKCIJAS

  • 0

Klaipėdos rajono savivaldybė parduoda jai priklausančias bendrovės „Stotis“, įmonės, kuri valdo Gargždų autobusų stotį, akcijas. Savivaldybės akcijų dalis įstatiniame kapitale – 51,85 procento, o pradinė paketo pardavimo kaina – 86,2 tūkst. eurų. Akcijos parduodamos viešojo aukciono būdu. Šiuo metu jau projektuojama nauja Gargždų autobusų stotis, kuri turėtų iškilti kitų metų pabaigoje.

Klaipėdos rajono savivaldybė parduoda 435 paprastąsias jai priklausančias bendrovės „Stotis“ akcijas. Nominali vienos akcijos vertė – 28,96 Eur. Dokumentų rinkinio pardavimo kaina 145 Eur. Pinigai, sumokėti už dokumentų rinkinį, negrąžinami ir į pirkimo kainą neįskaitomi.

Karantino laikotarpiu, pasirašius elektroniniu parašu, prašymus parduoti dokumentų rinkinį galima teikti ir elektroniniu paštu vida.matulaityte@klaipedos-r.lt arba aida.andrijauskiene@klaipedos-r.lt.

Kol kas visi darbai vyksta, kaip ir suplanuota. Po projektinių pasiūlymų pristatymo visuomenei, projektuotojai dirba toliau.

„Senoji Gargždų autobusų stotis jau seniai nebereprezentuoja mūsų miesto. Kadangi mes nesame vieninteliai stoties valdytojai, priimtas sprendimas parduoti turimą akcijų dalį, o gautas lėšas investuoti į naujos stoties statybą. Pradinė akcijų paketo kaina – 86 tūkst. 200 eurų, tačiau neabejoju, kad būsimus investuotojus domins šis objektas ir aukciono metu akcijų kaina išaugs“, – sako Klaipėdos rajono meras Bronius Markauskas.

Nauja autobusų stotis jau kitąmet

Naujosios autobusų stoties projektiniai pasiūlymai visuomenei pristatyti rugpjūtį. Buvo pasirinktas ovalo formos pastatas, kuris, pasak architektų ir projektuotojų, akcentuoja šiuolaikiškumą ir modernumą. Aukščiausioje vietoje vieno aukšto pastatas sieks beveik septynis metrus, o jame persipins mediena, stiklas ir metalas.

Atsižvelgdami į Klaipėdos rajono savivaldybės suformuotą užduotį, projektuotojai pasiūlė statyti 140 kv. m. stoties pastatą su keleivių laukimo sale, prekybos vieta – spaudos kiosku, bilietų kasa, informacijos centru, sanitarinėmis ir administracinėmis patalpomis. Suplanuotos keturios autobusų sustojimo vietos, vienuolika vietų automobiliams. Perone bus įrengta lauko medija ir keleivių informavimo sistema.

„Kol kas visi darbai vyksta, kaip ir suplanuota. Po projektinių pasiūlymų pristatymo visuomenei, projektuotojai dirba toliau. Sausį planuojam jau gauti leidimą statyboms ir skelbti konkursą rangovo paieškai. Tad realu, kad kitų metų Kalėdoms naujoji Gargždų autobusų stotis priims pirmuosius keleivius“, – teigia Klaipėdos rajono savivaldybės direktorius Artūras Bogdanovas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS