Klaipėdos regione plėtojama maisto atliekų surinkimui ir apdorojimui reikalinga infrastruktūra | kl.lt

KLAIPĖDOS REGIONE PLĖTOJAMA MAISTO ATLIEKŲ SURINKIMUI IR APDOROJIMUI REIKALINGA INFRASTRUKTŪRA

  • 6

Nuo 2024 m. iš Klaipėdos ir Neringos gyventojų bus atskirai surenkamos maisto atliekos.

UAB Klaipėdos regiono atliekų tvarkymo centras toliau plėtoja maisto atliekų apdorojimo infrastruktūrą. Šiuo metu vykdomas viešasis konkursas pastato, kuriame vyks maisto rūšiavimo procesai, statytojui parinkti.

Jau sudarytos sutartys ir dėl pagrindinių maisto atliekų apdorojimo įrenginių – rūšiavimo linijos ir depakerio – įsigijimo. Įrenginiai gaminami, bus atvežti ir sumontuoti naujajame pastate.

Rūšiavimo linija iš maisto atliekų srauto kruopščiai šalins į maisto atliekas patekusias netinkamas atliekas.

Naujoje maisto rūšiavimo linijoje Dumpiuose nuo priemaišų atskirta biomasė, kuri bus atiduodama konkursą laimėjusiems perdirbėjams. Tokiu būdu žmonių išmetami maisto likučiai pasitarnaus energijos ar derlingo komposto gamybai.

Klaipėdos regiono atliekų tvarkymo centro nuotr.

Ką reikia žinoti gyventojams:

Kitąmet virtuvėje susidariusias maisto atliekas gyventojai turės galimybę išmesti į tam specialiai skirtus konteinerius.

Klaipėdos daugiabučių namų gyventojai šiuos konteinerius ras komunalinių atliekų surinkimo aikštelėse, o individualių namų gyventojai šių metų pabaigoje gaus specialiai maisto atliekoms skirtus kibirėlius ir konteinerius.

Kaip tiksliai reikės rūšiuoti maisto atliekas, gyventojai bus informuojami atskirai. Kartu su konteinerių gaus rūšiavimo instrukciją.

Neringiškiai maisto atliekomis atsikratys 40-yje maisto atliekų surinkimui skirtų konteinerių, kurių išdėstymą Neringoje numatys savivaldybė.

Klaipėdos regiono atliekų tvarkymo centro nuotr.

Projektas „Maisto atliekų apdorojimo infrastruktūros sukūrimas Klaipėdos RATC“ yra finansuojamas ES Sanglaudos fondo ir UAB Klaipėdos regiono atliekų tvarkymo centro lėšomis.

 

GALERIJA

  • Klaipėdos regione plėtojama maisto atliekų surinkimui ir apdorojimui reikalinga infrastruktūra
  • Klaipėdos regione plėtojama maisto atliekų surinkimui ir apdorojimui reikalinga infrastruktūra
Klaipėdos regiono atliekų tvarkymo centro nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Itariu

Komposto pudymo istaiga bus pastatyta šalia Fortumo kad bled nuo dvoko nugriutu simonkes devinaukščiai.

Mokestis

Ir įdomiausia. kad rūšiuojam ir rūšiuojam, bet mokestis kaip nemažėja, taip nemažėja, o tik vis gąsdina, kad didės.

Našta

Rūšiavimo naštą vis labiau ir labiau krauna gyventojams, kiemai per tuos konteinerius pavirto į rūšiavimo fabrikus, tai duos dar ir kibirėlį maisto atliekoms. Kokios ten atliekos-daržovių lupenos ir tiek- puikiausiai tam tiko žaliųjų atliekų konteineriai, bet tikriausiai surinktos maisto atliekos keliaus svirpliams maitinti-o jie labai rajūs, tad siūlau Kratc šalia ir svirplių fermą pasistatyti.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS