Klaipėdos „Saulutei“ – bent miglota viltis | kl.lt

KLAIPĖDOS „SAULUTEI“ – BENT MIGLOTA VILTIS

Uostamiesčio mokyklos-darželio „Saulutė“ įlūžusių sporto salės grindų istorija dar tęsiasi. Papildomų lėšų remontui savivaldybės biudžete nenumatoma. Tiesa, jeigu šiemet pavyks sutaupyti pinigų, vykdant kitus panašius darbus, juos būtų galima skirti avarinės būklės patalpai.

Remonto tikisi kitąmet

Nemalonus incidentas, kai netikėtai vienos pamokos metu įlūžo mokyklos-darželio „Saulutė“ sporto salės grindys ir susižeidė pedagogė, nutiko dar vasario viduryje.

Anot „Saulutės“ direktorės Raimondos Pintverienės, grindyse atsivėrusią skylę ugdymo įstaiga laikinai sutvarkė ir pati. Kurį laiką ugdymo procesą bus galima tęsti, tačiau sporto salei būtinas kompleksinis remontas. Jo tikimasi bent jau kitąmet.

Mokyklos-darželio vadovė neslėpė susirūpinimo susiklosčiusia padėtimi ir pastebėjo, kad orai jau šyla, todėl dalį pamokų bus galima rengti ir lauke. Kaip teks organizuoti ugdymo procesą artėjantį rudenį, numatyti sunku.

Baiminasi tėvų reakcijos

Bent preliminarų atsakymą į klausimą, ar ugdymo įstaigai bus skirta pinigų salės grindų remontui, mokyklos-darželio vadovė išgirdo vakar vykusio Klaipėdos miesto tarybos Kultūros, švietimo ir sporto komiteto posėdžio metu.

Uostamiesčio savivaldybės atstovų teigimu, iki šiol ugdymo įstaiga ne kartą prašė atseikėti pinigų įvairiems remonto darbams ir jų gavo. Per pastaruosius penkerius metus „Saulutėje“ sutvarkytos šešių grupių sanitarinės patalpos, koridorius, atliktas kanalizacijos tinklų remontas.

R.Pintverienė atliktų darbų neneigė, tačiau pastebėjo, kad jų teko luktelėti. Direktorė pripažino, jog baiminasi, kad tuo atveju, jeigu salės remonto teks laukti dar kelerius metus, mokinių tėvai ją pačią arba įstaigą gali skųsti teismui.

Savivaldybė nieko nežinojo

Tikinama, kad apie avarinę sporto salės grindų būklę savivaldybė nežinojo, mat ugdymo įstaiga vis prašė remontuoti koridorius, laiptines ir sanitarines patalpas. Tai ir lėmė, kad šiemet lėšų tokiam remontui nebuvo ir nėra numatyta.

Ugdymo įstaigai siūloma peržiūrėti planuojamus darbus ir vietoj jų sutvarkyti sporto salės grindis.

„Saulutės“ vadovė patikino, kad jau domėjosi ir sužinojo, jog visiems reikalingiems remonto darbams reikėtų apie 18–20 tūkst. eurų. Tokios sumos darželiui esą atrasti nepavyks.

Sutaupius skirtų remontui

Komiteto narių svarstymai ir bandymas atrasti problemos sprendimą sukėlė aršių diskusijų.

"Nina, atsiprašau, jeigu Didžiąją savaitę kažką ne taip pasakiau, aš jus labai gerbiu ir myliu šiek tiek", – minėto komiteto narei Ninai Puteikienei prisipažino komiteto pirmininkas Arvydas Cesiulis.

Įstaigos vadovei pažadėta, kad kitąmet salės remontui pinigų bus ieškoma.

Taip pat neatmetama, kad tuo atveju, jeigu šiemet pinigų pavyktų sutaupyti, atliekant panašius darbus, jie bus atseikėti įlūžusioms „Saulutės“ grindims.

Posėdžio metu būta ir siūlymų suformuoti specialų fondą, kurio pinigai atitektų tokiems nenumatytiems atvejams.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Kažin

Galėčiau pasakyti kad reikėtų Direktorei labiau darželio žiūrėti, o ne tik į politiką lįsti. Ir iš surinktų 2 proc. paramos būtų tikrai užtekę supuvusioms lentom pakeisti. O kaip pinigai panaudojami, tai jau kitas reikalas.

Nesuprantu

kas per darzelio vedeja, kad supuvusios , issitrynusios grundys (matosi nuotraukoje), nesugeba nors paremontuoti? Kodel kiti darzeliai blizga, bent jau neluzta grindys? Reikia dirbti, ponia vedeja, reikia reikalauti is virsaiciu.... o ne verkslenti....pinigu yra, tik gal ne ten panaudojami.....

N.Puteikienė

Akivaizdu, kad visas Klaipėdos darželių ūkis yra sukiužęs. Tačiau liberalai neturi jokio noro mažuosius klaipėdiečius matyti kaip pioritetą. Jie mano, kad Klaipėdoje žmonėms, ypač jaunoms šeimoms bus gerai gyventi, jeigu tiltas bus pakeliamas už 1 mln per 10 min., jeigu bus nutiesti du nauji keliai į Skautų ir Žuvėdros kvartalus Giruliuose. Jie taškosi milijonais daugiau nei abejotinos reikmės objektams, o verkia, kad nėra kelių tūkstančių darželio remontui.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS