Klaipėdos savivaldybė svarbiems darbams sieks milijonų: suplanavo net 20 projektų | kl.lt

KLAIPĖDOS SAVIVALDYBĖ SVARBIEMS DARBAMS SIEKS MILIJONŲ: SUPLANAVO NET 20 PROJEKTŲ

  • 5

Klaipėdos savivaldybė sieks Lietuvos ateities ekonomikos DNR plane numatytų lėšų. Iš viso teikiamoje paraiškoje suplanuota 20 projektų, kurių bendra vertė siekia keliasdešimt milijonų eurų.

Vyriausybė jau prieš kurį laiką patvirtino Lietuvos ateities ekonomikos DNR planą.

Iš viso įvairiems projektams visos Lietuvos savivaldybėms ketinama paskirstyti daugiau nei 6 mlrd. eurų.

Projektai, kuriems bus skiriamos lėšos, turi būti įgyvendinti iki kitų metų pabaigos.

Skirstant šias lėšas bus koncentruojamasi į minėtame plane numatomas prioritetines kryptis – žmogiškąjį kapitalą, skaitmeninę ekonomiką ir verslą, inovacijas ir mokslinius tyrimus, ekonominę infrastruktūrą bei klimato kaitą ir energetiką.

Finansavimas būtų didelė paskata miestui.

Finansavimo investiciniams projektams siekti ketina ir Klaipėda.

Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojo Andriaus Dobranskio teigimu, projektus, kuriems bus prašoma pinigų, miestas atrinko atsižvelgdamas į minėtas prioritetines kryptis.

Paraiškoje, kurią šiomis dienomis teiks uostamiesčio savivaldybė, nurodyta daugiau nei 20 projektų, kurių bendra vertė siekia apie 30–40 mln. eurų.

"Finansavimas būtų didelė paskata miestui", – pabrėžė A. Dobranskis.

Pašnekovo teigimu, tarp didžiųjų į paraišką įtrauktų projektų yra ir Baltijos pr. estakados dalis. Pinigų prašoma bendrojo ugdymo mokyklos statyboms šiaurinėje miesto dalyje, naujai sporto salei.

Lėšų tikimasi ir kitam svarbiam objektui – naujo Jūrininkų sveikatos priežiūros centro pastato statyboms.

Finansavimo siekiama ir Futbolo mokyklos trečiajam etapui, kurio įgyvendinimo kaina – 1,8 mln. eurų.

Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas sakė, kad šiuo metu jau yra įvykusios visos procedūros, išrinktas darbus atliksiantis rangovas, pasirašyta sutartis, tad skirtas finansavimas leistų užtikrinti, kad projektas bus sėkmingai pabaigtas.

Už valstybės pinigus taip pat numatoma vykdyti projektus tobulinant ir plečiant miesto pėsčiųjų ir dviračių takų tinklą, eismo valdymo sistemas.

A. Dobranskis teigė, kad kol kas nežinoma, kada miestas sulauks atsakymo, kuriems paraiškoje pateiktiems projektams bus skirtas finansavimas.

Tačiau, anot jo, vertinant tai, kad įgyvendinti projektus numatoma jau kitais metais, verdikto tikimasi gana greitai.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

DNR -genetinė informacija perduodama dalijimosi būdu ???

Deoksiribonukleorūgštis (DNR) – nukleorūgštis, esanti kiekvienoje eukariotinėje ląstelėje, daugiausia jos branduolyje. Joje (jos azotinių bazių sekoje) yra tripletiniu kodu užkoduota genetinė informacija, kuri perduodama dalijimosi metu naujoms ląstelėms, o per lytines ląsteles – individo palikuonims.

Labai informatyvu :)

Bet, kas tas paslaptingas DNR???

Neptunas

Primeną vienu metu tarnybinio profesorio skelbtas sapaliones bandė pasirodyti esąs rašytojas. Taip ir čia kuo daugiau prirašyti imituoti darbą. Rezultatais nereikėtų stebėtis po kelis. Kartūs perdarynejima ir pinigų jiems vis trūksta nes reikia dalintis .
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS