Klaipėdos savivaldybė svarsto pirkti centrinio pašto pastatą, prašo stabdyti aukcioną | kl.lt

KLAIPĖDOS SAVIVALDYBĖ SVARSTO PIRKTI CENTRINIO PAŠTO PASTATĄ, PRAŠO STABDYTI AUKCIONĄ

Klaipėdos savivaldybė prašo Lietuvos pašto stabdyti Klaipėdos centrinio pašto pastatų aukcioną ir skelbia, jog ketina pati įsigyti kompleksą.

„Savivaldybė svarstys galimybę perimti iš „Lietuvos pašto“ Klaipėdos centrinio pašto pastatų kompleksą. Lapkričio 21 dieną  „Lietuvos pašto“ vadovybei ir Susisiekimo ministerijai adresuotame rašte prašoma rasti galimybę sustabdyti vieno iš Klaipėdos simbolių – centrinio pašto pastatų komplekso – pardavimo aukcioną“, – BNS nurodė Klaipėdos savivaldybė.

Taip pat nurodoma, kad spalio pabaigoje Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas savivaldybės administracijai yra pavedęs parengti tarybos sprendimo projektą, kuriam pritarus būtų inicijuotas Klaipėdos senojo pašto pastatų komplekso Liepų gatvėje įsigijimas.

V. Grubliauskas anksčiau yra išreiškęs abejones galimybėmis pastatą perimti savivaldybei, tačiau norėtų, jog pastate ir toliau būtų teikiamos pašto paslaugos.

Lietuvos paštas yra priėmęs sprendimą parduoti paštų pastatus Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje dėl per brangaus išlaikymo, tačiau dalis politikų pasisako už jų išsaugojimą visuomenės reikmėms. Visi šie pastatai įrašyti į kultūros vertybių registrą.

2,1 tūkst. kv. metrų ploto centrinis Klaipėdos paštas bei kiti statiniai Liepų gatvėje turėtų būti parduodami gruodžio 16-17 dienomis, pradinė jų siūloma kaina – 1,56 mln. eurų.

Klaipėdos savivaldybė primena, kad prieš mėnesį Susisiekimo ministerijoje nutarta įvertinti galimybes prašyti Seimo, jog šis svarstytų klausimą skirti lėšų trims didmiesčiams įsigyti centrinių paštų pastatus.

Susisiekimo ministerijoje penktadienį vėl rengiamas pasitarimas šiuo klausimu, į jį kviečiami Vilniaus, Kauno, Klaipėdos savivaldybių, kultūros ministerijos, kitų institucijų atstovai.

Prieš 126 metus statytas Klaipėdos centrinis paštas buvo įsikūręs Klaipėdos pašto stoties statinių komplekse.

Dėl planų parduoti Klaipėdos ir Kauno pastatus susirūpinimą yra pareiškusi Valstybinė kultūros paveldo komisija, Lietuvos nacionalinė UNESCO, Lietuvos restauratorių sąjunga.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (18)

deinis

Didesnių nesamonių nesugalvosi ,kad miestas ELZĖS turta turi pirkti ,palaukit o kam pinigus perduoti,jokių svaisčiojimu ,PAŠTAS yra visų ,kol dar givi nuosavybė ir negali būti tokių kvailyščių ,kad kaškas pirks kitam parduos neturėdamas savo turto ,miesto žmonės turi naudotis ,kas buvo ankščiau sukurta o nepardavinieti vieni kitiems nieko neprisidėję ,ar visai žmonės išblūdo prie to kapitalizmo

Zinantis

Jokiu negali buti pirkimu. Pastas uz pastatus nemokejo nei cento ir niekas jam nepriklauso. Tegul pirma suremontuoja tiek metu dergtus pastatus, o paskui perduoda miestui. Jokiu aukcionu!

senjoras

nežinantiems- pašto pastatai Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje priklauso "Lietuvos paštui" ir jis nori parduoti atseit sunku išlaikyti, Kauno ir Klaipėdos pašto pastatai yra paveldas, tik Vilniaus kiek menkesnės reikšmės ..manyčiau savivaldybiu prestižo reikalas tokius pastatus turėti ir kad jie nestovėtų tušti..Grubliauskas jau suprato, o mūsų visvaldybei, viską matuojančiai tik greita finansine nauda- Kauno miestui pašto pastato nereikia-mero žodžiai..
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS