Klaipėdos savivaldybės taryba sprendė A. Barbšio likimą: postą išsaugojo (atnaujinta) | kl.lt

KLAIPĖDOS SAVIVALDYBĖS TARYBA SPRENDĖ A. BARBŠIO LIKIMĄ: POSTĄ IŠSAUGOJO (ATNAUJINTA)

Uostamiesčio taryba vakar sprendė, ar iš pareigų atleisti Klaipėdos mero pavaduotoją Arūną Barbšį. Toks siūlymas pateiktas remiantis vienuolika tarybos narių vicemerui išreikštu nepasitikėjimu. Po slapto balsavimo paaiškėjo, kad A. Barbšys savo darbus tęs.

Pateikė opozicija

Klaipėdos miesto tarybos nariai vakar rinkosi į posėdį, kurio darbotvarkėje buvo įrašytas tik vienas klausimas.

Politikams buvo siūloma pritarti opozicijos atstovų pateiktam siūlymui iš pareigų atleisti Klaipėdos mero pavaduotoją A.Barbšį.

Miesto tarybos narė Alina Velykienė, pristatydama siūlymą, teigė, kad jis teikiamas remiantis 11 tarybos narių suformuotu pranešimu, kuriuo išreikštas nepasitikėjimas vicemeru.

A. Barbšį siūlyta atleisti rugpjūčio 31 d.

Pasisakė ir vicemeras

Prieš miesto tarybos nariams užduodant klausimus, žodį tarė ir A.Barbšys. Politikas trumpai aptarė svarbiausių projektų, kurie buvo paminėti miesto tarybos narių pateiktame pranešime, eigą.

Pristatytas Turgaus aikštės sutvarkymo projekto vyksmas, planų perkelti savivaldybę į kitą pastatą situacija, "Memelio miesto" teritorijos išvystymo stadija, Atgimimo aikštės atnaujinimo projekto eiga, pietinio aplinkkelio padėtis, estakados virš Baltijos pr. ir Šilutės pl. žiedo statybų finansavimo klausimas.

"Mano tiesioginis vadovas man priekaištų neturi, todėl esu nusiteikęs panaudoti savo patirtį, žinias, dirbdamas Klaipėdos ir klaipėdiečių naudai", – teigė A. Barbšys.

Klausimai dėl kompetencijos

Po vicemero pasisakymo klausimus interpeliuojamam politikui uždavė miesto tarybos nariai.

Užduodami klausimus, miesto tarybos nariai dėmesio skyrė ir vicemero kompetencijai, jos vertinimui, mat būtent tai kritikavo siūlymo atleisti vicemerą iš pareigų teikėjai.

Politikai domėjosi vicemero nuomone apie pietinį aplinkkelį, mat po vieno komiteto posėdyje nuskambėjusio A.Barbšio teiginio, kad esą tokio projekto miestui nereikia, daugeliui jau buvo kilę klausimų.

Vicemeras tvirtino, kad tiesiog pagarsino šiuo klausimu reiškiamą Susisiekimo ministerijos, o ne asmeninę poziciją.

Kai kurie politikai domėjosi vicemero nuveiktais darbais, kritikavo jo veiksmus "Grigeo Klaipėda" taršos skandalo metu ar savivaldybei reiškiant poziciją dėl Girulių miško ateities.

Užduodami klausimus, miesto tarybos nariai dėmesio skyrė ir vicemero kompetencijai, jos vertinimui, mat būtent tai kritikavo siūlymo atleisti vicemerą iš pareigų teikėjai.

"Faktas, kad Klaipėdai reikia geriausių ir kompetentingiausių miesto vadovų. Esate deleguotas konservatorių frakcijos. Mano klausimas – kaip savo kompetenciją, kuri yra pagrindinis interpeliacijos motyvas, vertinate savo frakcijos kontekste? Ar esate tas kompetentingiausias, geriausias iš konservatorių frakcijos?" – vicemero klausė tarybos narė Vaida Raugelė.

Į šį klausimą Klaipėdos mero pavaduotojas atsakyti vengė.

Įžvelgė politinę kovą

Tiesa, toks klausimas minėtos frakcijos seniūnui Aidui Kaveckiui pasirodė nekorektiškas.

"Mūsų pasirinkimas skirti jį vicemeru buvo bendras. Iki šiol sutariame ir manome, kad jis turi likti šiame poste ir dirbti toliau", – apibendrino frakcijos lyderis.

Posėdyje nuskambėjo ir šios susiklosčiusios padėties, kaip politinės kovos, vertinimų.

"Šiuo metu miesto politologų yra prognozuojama, kad vienmandatėje apygardoje, kurioje iškelta A.Barbšio kandidatūra, antrajame ture jis susitiks su Liberalų sąjūdžio kandidatu. Visą šį šou matau kaip bandymą pakenkti artėjančiuose Seimo rinkimuose ir mėginimą padėti Liberalų sąjūdžio VIP kandidatui turėti geresnius šansus", – vicemerui palaikymą reiškė Andrius Petraitis.

Konservatorius Kazys Bagdonas situaciją įvertino kaip priešrinkiminį spektaklį ir pareiškė, kad balsavime nedalyvaus.

"Kalba turi būti apie vicemero kuruojamas sritis, iniciatyvas, ką ir kiek padarė. Klausimas yra, ar veiklos tęsimas tenkina tiek tarybos narius, tiek miestiečius, ar atliepia šiandienius poreikius ir ar tai įrodyta. Pritempti prie rinkimų galime kiekvieną tarybos posėdį ir kiekvieną klausimą", – pabrėžė politikas Edmundas Kvederis.

Vicemero gynimai bei pasisakymas neįtikino ir politikės Ninos Puteikienės. Ji pripažino, kad jai būtų likęs geresnis įspūdis, jeigu A. Barbšys posėdyje nebūtų pristatęs savo darbų.

"Ši interpeliacija yra iššūkis visai konservatorių frakcijai. A. Barbšys yra jūsų bendro darbo atspindys. Šiandien atėjau su abejonėmis, bet, Arūnai, nepykite, jūsų pasisakymas mane įtikino, kad turiu balsuoti už A. Velykienės pateiktą jūsų atstatydinimo sprendimo projektą", – kritikos visai frakcijai pažėrė N. Puteikienė.

Balsų nepakako

Nuskambėjus visoms kalboms, prieš pradedant slaptą balsavimą, palaikymą A. Barbšiui išreiškė Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas. Jis teigė, kad abejonių dėl vicemero nekyla.

Po slapto balsavimo paaiškėjo, kad vicemeras postą vis dėlto išsaugojo.

Už siūlymą atleisti A. Barbšį iš vicemero pareigų balsavo 12 tarybos narių, prieš – taip pat 12, susilaikė – šeši.

"Sveikinu A. Barbšį pasitikrinus pasitikėjimą. Rezultatai parodė, kiek miesto tarybos narių juo pasitiki", – po balsavimo teigė A. Velykienė.

Politikė taip pat akcentavo, kad, pradėjus kalbėti apie vicemerui išreikštą nepasitikėjimą, jis esą pradėjo geriau dirbti.

Pats A. Barbšys po balsavimo dėkojo tarybos nariams ir teigė toliau visas jėgas skirsiantis darbui.

Rašyti komentarą
Komentarai (17)

įdomus palaikymas

nors vicemeras iš daugumos, bet aiškaua palaikymo sulaukė tik iš 12 žmonių, tai reiškia, kad palaikymo jis neturi, nors matyt valstiečiai ir jų frakcija sumanė papokštauti ir palikti šį asmenį toliau "pabūti" poste. Klaipėdiečiai mato, kad atėju į valdžią konservams viskas grimzta, jokių iniciatyvų, jokių projektų išskyrus kažkokius politinius pareiškimus.

>

Keistai skamba apsisaukeliu "ekspertu" skanduotes, "ismano-neismano",o ka jie-jos aplamai ismano,kokie ju nuveikti darbai?Manau tik kedziu trinimo ir intrigu kurimo veteranai-es.Tipo "Ninocka" pingvinu spece, ... bendri Milijoniniai projektai su Ru.Fed, Kaliningradu ?Ar kada kas Auditavo,ta Ru.Fed. bendradarbi, Juru muzieju /, ...798 000 lankytojai(2018 m.),158 darbuotojas,vidutinis !? atlyginimas 1600,Euru, ..., biudztas ... islaptintas-neviesinamas?O gal,akvariume, skesta Musu pinigai ?

LAIVAS KURŠIS

1. Laivas SŪDUVIS stovės prie Pilies tilto, Dangės kairėje krantinėj, REGATOS vietoj. 2. Laivas „SŪDUVIS” bus „UŽKONSERVUOTAS”, o ne „NURAŠYTAS”. Tiems, kas skaito komentarus tinklaraštyje ir jau žino kur Smiltynėje stovi „NURAŠYTAS” laivas „KOLYMA”, rekomenduojame nuvykti dar į Klaipėdos geležinkelio stotį ir apžiūrėti „UŽKONSERVUOTĄ” juodą garvežį…
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS