Klaipėdos teisėjai skirtas griežtas papeikimas dėl ilgo bylų nagrinėjimo | kl.lt

KLAIPĖDOS TEISĖJAI SKIRTAS GRIEŽTAS PAPEIKIMAS DĖL ILGO BYLŲ NAGRINĖJIMO

  • 2

Teisėjų garbės teismas pareiškė griežtą papeikimą Klaipėdos miesto apylinkės teismo teisėjai Rasai Augustei.

Teisėjų garbės teismas pareiškė griežtą papeikimą Klaipėdos miesto apylinkės teismo teisėjai Rasai Augustei.

Teisėjų savivaldos organizacija nusprendė, kad R.Augustė, nagrinėdama civilines bylas dėl teismo įsakymo išdavimo, nepagrįstai užtęsė šių bylų nagrinėjimą, formaliai taikydama trūkumų šalinimo institutą.

Garbės teismas konstatavo, kad teisėjos elgesys sukėlė nepageidaujamų padarinių asmenims, besikreipusiems į teismą, nes pareiškimų dėl įsakymo priėmimo klausimas spręstas nepateisinamai ilgai.

"Drausminė atsakomybė teisėjai taikoma ne už procesinių veiksmų atlikimą, o už tai, kad teisėja, atlikdama teisėjo pareigas, neveikė taip, kad nekenktų teismo autoritetui ir tuo padarė teisėjo vardą žeminantį poelgį", - pranešė Nacionalinė teismų administracija.

Klaipėdos miesto apylinkės teismo teisėjos R.Augustės veiksmai svarstyti pagal Teisėjų tarybos teikimą. Tarybos teigimu, teisėja, nagrinėdama civilines bylas dėl teismo įsakymo išdavimo veikė savavališkai, neatsižvelgdama į Civilinio proceso kodekso nuostatas, įpareigojančias šiuos klausimus spręsti operatyviai ir koncentruotai, trūkumų šalinimo institutą taiko formaliai, nesivadovauja aiškiomis aukštesnės teismo instancijos nutartimis, o dėl to teismo įsakymo išdavimas užtrunka 2-4 mėnesius ir dar ilgiau.

"Iš teisėjos priimamų sprendimų ir jos paaiškinimų matyti, kad teisėja gina asmeninę nuomonę ir principus, o ne proceso dalyvių teises ir teisėtus interesus", - teigė Teisėjų taryba.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Diana

tai cia ir yra jos Vardas ir pavarde :D

Du vardai o kur pavardė?

Teisėjų garbės teismas pareiškė griežtą papeikimą Klaipėdos miesto apylinkės teismo teisėjai Rasai Augustei?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS