Klaipėdos turguje jau dirba visi, tačiau džiaugsmo dėl atlaisvėjimo – maža? | kl.lt

KLAIPĖDOS TURGUJE JAU DIRBA VISI, TAČIAU DŽIAUGSMO DĖL ATLAISVĖJIMO – MAŽA?

Vakar prekybą atnaujino ir uždaruose turgaus paviljonuose ne maisto produktus siūlantys pardavėjai. Beveik pusę metų trukusius griežtus karantino suvaržymus išgyveno visi. Tačiau džiaugsmo dėl atlaisvėjimo – maža.

„Kaip ir prekybos centrams, šeštadienį ir sekmadienį dirbti bus draudžiama. Natūralu, kad prekybininkus toks sprendimas nelabai nudžiugino, bet yra, kaip yra“, – paaiškino Naujojo turgaus direktorius Viačeslavas Karmanovas.

Tradiciškai savaitgalį turguje lankosi ir perka daugiausia žmonių. Tad pardavėjai negalės dirbti pelningiausiu metu. Keisti įprasto grafiko darbo dienomis neplanuojama.

„Anksčiau nei 7 val. į turgų niekas neateis. Ilgiau dirbti irgi neišeina – apie 17 val. turguje žmonių praktiškai nebėra. Prekeiviai dirba iki 16 val., po to jau ruošiasi namo“, – teigė Naujojo turgaus vadovas.

Apribojimai aktualūs apie pusei šimto Naujojo turgaus paviljone dirbančių prekeivių. Dauguma jų parduoda drabužius, batus, rankines.

„Jiems tai didelis išbandymas. Kai kuriems prekyba – vienintelis gyvenimo šaltinis. Įsivaizduokite, jei buvo prekiaujama batais, o gruodžio viduryje dėl karantino uždraudė. Natūralu, kad ant prekystalio liko visa žieminė avalynė. Arba žieminės striukės – kas dabar jas pirks? Reikia keisti asortimentą, pirkti naują kolekciją. Bet pinigų taip ilgai nedirbę nelabai turi“, – pasakojo V.Karmanovas.

Nors prekyba buvo apribota beveik pusmetį, Naujajame turguje pardavėjų nesumažėjo.

„Mes labai lanksčiai žiūrime į mokesčius. Kai buvo uždrausta dirbti, už nuomą neėmėme nė vieno euro. Galbūt tai juos išgelbėjo, nes nė vienas nepabėgo kitur ir nebankrutavo“, – džiaugėsi Naujojo turgaus vadovas.

Turgaus direktorius tikisi, kad ilgai laukusiems atidarymo pardavėjams pavyks kažkiek uždirbti bent darbo dienomis.

Dalis prekeivių, turinčių atskirus įėjimus iš lauko, gali dirbti jau nuo praeito mėnesio. Jiems pirkėjų dėmesio netrūko.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

spekuliation

ta pati prekė prieš metus kainavo 16 euru šiandien 24 ,štai koks džiaugsmas

Pala pala

Išparduokite žiemines prekes už savikainą, išpirks per keletą valandų, bus pigiau nei padėvėtų rūbų parduotuvėse ir neturėsite nuostolio., aš tai taip ir išprekiavau savo žieminę kolekciją, ir seniai prekiauju tik pavasario - vasaros kolekcija.

pirkejai klaidinami

visur Lietuvoje dinastijos turgininku, seimunu, politiku ir visi suka aferas kol padvesia
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS