Klaipėdos universitetinėje ligoninėje išplitus koronavirusui uždaryta dešimt skyrių | kl.lt

KLAIPĖDOS UNIVERSITETINĖJE LIGONINĖJE IŠPLITUS KORONAVIRUSUI UŽDARYTA DEŠIMT SKYRIŲ

Dėl išplitusios koronaviruso infekcijos Klaipėdos universitetinėje ligoninėje šiuo metu uždaryta dešimt skyrių, sako įstaigos vadovas Vinsas Janušonis.

„Uždaryti dešimt ligoninės skyrių“, – penktadienį žurnalistams sakė V. Janušonis.

Pasak jo, Klaipėdoje įvairiomis lėtinėmis ligomis sirgusio 94 metų paciento mirtis nebuvo nulemta jam nustatyto koronaviruso.

„Mirė pacientas vakar, tyrimą jo gavome paėmę visų pacientų tyrimus profilaktiškai, atsakymą gavome jau po to, kai jis buvo miręs. Mirtis nieko bendro su šia infekcija neturi, jis sirgo sunkiomis ligomis: širdies nepakankamumu, cukralige,“ – žurnalistams penktadienį sakė V. Janušonis.

Į Akių skyrių pacientas, pasak ligoninės vadovo, buvo perkeltas iš Palaikomosios slaugos skyriaus.

„Mirtis buvo tikėtina jau mėnesį laiko – tą žinojo ir namiškiai, ir medikai. Ne, tos dvi dienos, kurias jis gavo tą infekcija, jokios įtakos pacientui, mūsų nuomone, neturėjo“, – sakė V. Janušonis.

Anot jo, reaguodama į situaciją, ligoninė paėmė maždaug 300 medikų mėginius iš įvairių ligoninės padalinių – dauguma rezultatų jau yra. Išskyrus jau, kaip nustatyta, užsikrėtusius 11 medikų, likusiųjų tyrimai neigiami.

V. Janušonio teigimu, COVID-19 užkratas ligoninėje galėjo paplisti dėl šia infekcija užsikrėtusio vienos medikės vyro. Nei pastarasis, nei jo sutuoktinė medikė nesilaikė saviizoliacijos.

„Saviizoliacijoje dėl įvairių priežasčių, taip pat ir dėl grįžimo iš užsienio (...), yra apie 45 žmonės: 15 gydytojų ir apie 30 slaugytojų yra saviizoliacijoje“, – sakė V. Janušonis.

Lietuvoje patvirtinti 345 užsikrėtimo COVID-19 atvejai, penki žmonės mirė.

Rašyti komentarą
Komentarai (21)

Medikė

Generolas be kareivių. Beveik visa ligoninė uždaryta, tai kam dar reikalingas Janušonis. Dabar jis, kaip Judas nusiplaus rankas ir išeis į užtarnautą poilsį- o poilsiauti galės iki gyvenimo pabaigos geriausiuose pasaulio kurortuose. Jis tiek šiuo momentu prisimelavęs, prisidirbęs, baigia sunaikinti ligoninę, tai kam tie bereikalingi svarstymai- von- ir, kad daugiau jo nė kvapo nebūtų. Girdėjau, aktyviai renka parašus ir baugina žmones. O meras, kaip mantrą kartoja- vienintelė bėda- bloga komunikacija. Bet juk tai- pagrindinis faltorius, lemiantis gerą įstaigos darbą. Taip galvoju.

Vilija

Labai keista kodėl neuždaromos sienos. Buvo sočiai laiko gryžti .

Na chrien

Kokie dar keltai? Juk buvo rašyta, kad penktadienis - paskutinė diena, kai dar galės grįžti. Ar pas mus kiekvieną savaitę po penktadienį?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS