Klaipėdos uostas į Kuršių marias leido nuotekas su gyvsidabriu | kl.lt

KLAIPĖDOS UOSTAS Į KURŠIŲ MARIAS LEIDO NUOTEKAS SU GYVSIDABRIU

  • 35

Klaipėdos uostas iš pavojingo dumblo aikštelės į Kuršių marias septynerius metus, neturėdamas reikiamo leidimo, leido nuotekas su gyvsidabriu, už tai įmonei gresia bauda, skelbia LRT tyrimų skyrius.

Pasak LRT, šalia Smeltės pusiasalio įrengtoje aikštelėje saugomas užterštas gruntas iš Malkų įlankos, kur taršios medžiagos kaupėsi dar nuo sovietmečio – į marias buvo leidžiamas nuo šio dumblo atskirtas vanduo.

Nors aikštelė veikia nuo 2013-ųjų, aplinkosaugininkai mėginius paėmė tik pernai gegužę ir rugsėjį ir juose nustatė gyvsidabrio. Jis leistinų normų neviršijo, tačiau valstybės įmonei Aplinkos apsaugos departamentas ruošiasi surašyti administracinių nusižengimų protokolą,  kadangi ji neturėjo taršos leidimo šiai pavojingai medžiagai – leidimas išduotas tik šių metų pirmosiomis dienomis.

Laikinasis uosto vadovas Vidmantas Paukštė teigia, kad šiuo projektu Kuršių marios yra valomos, o tai, kas bėga iš maišų su dumblu, yra ne nuotekos, o Kuršių marių vanduo.

Rašyti komentarą
Komentarai (35)

Netikiu

Kad amžinasis meras Grubliauskas to nežinojo. O jeigu nežinojo, tai irgi blogai.

toke tiesa

gerai plauke pinigelei i kaikuriu politiku ,klanu,verslininku kisenes,mafija moka suktis ce jiuk lietuva,mafijozine kam neaisku.manau kaltu nebus na gal ras koki atpirkimo ozi

naglas

įdomūs vaitkinių ir puteikinių "ekspertų"svaičiojimai.O vaitkus kaip melavo išsijuosias ,taip ir toliau meluoja.Ne veltui nė vieno teismo nelaimėjo.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS