Klaipėdos uostas ir miestas kartu skatins kruizinę laivybą | kl.lt

KLAIPĖDOS UOSTAS IR MIESTAS KARTU SKATINS KRUIZINĘ LAIVYBĄ

  • 4

Uostamiestyje, pasitinkant rekordinį kruizinį sezoną, Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija ir Klaipėdos miesto savivaldybė susitarė bendradarbiauti populiarinant Klaipėdą, kaip turistams patrauklų uostą. Uosto direkcija sutiko iš dalies finansuoti Klaipėdos miesto savivaldybės dalyvavimą „Cruise Baltic“ asociacijoje.

Uostamiestyje, pasitinkant rekordinį kruizinį sezoną, Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija ir Klaipėdos miesto savivaldybė susitarė bendradarbiauti populiarinant Klaipėdą, kaip turistams patrauklų uostą. Uosto direkcija sutiko iš dalies finansuoti Klaipėdos miesto savivaldybės dalyvavimą „Cruise Baltic“ asociacijoje. Joje, be Klaipėdos, dar dalyvauja 27 Baltijos jūros regiono uostai.

„Dalyvavimas kruizinės laivybos plėtra Baltijos jūros regione besirūpinančioje asociacijoje naudingas, nes atsiranda puiki proga žinią apie Klaipėdos uostą skleisti tarptautiniuose vandenyse. Susitikimai su potencialiais klientais, dalyvavimas tarptautinėse parodose, seminarai – visa tai prisideda populiarinant vienintelį Lietuvos uostamiestį. Žinoma, didžiausią naudą, augant turistų srautams, gauna miestas, turizmo sektorius, vietos verslininkai, tačiau Uosto direkcija savo finansinį indėlį vertina kaip socialinę atsakomybę“, – sakė Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos generalinis direktorius Arvydas Vaitkus.

Išankstiniais duomenimis, į Klaipėdos uostą atplauks 65 kruiziniai laivai. Prognozuojamas atplauksiančių turistų skaičius gali siekti maždaug pusę šimto tūkstančių. Per visą kruizinės laivybos Klaipėdoje istoriją šis į uostamiestį užsuksiančių laivų skaičius yra didžiausias. 

„Jaučiame, kad Lietuva pasauliui tampa vis įdomesnė, o Klaipėdos uostas tarp kruizinių laivų turistų – vis populiaresnis. Džiaugiamės, kad jau šiais metais Klaipėdoje oficialiai pradeda veikti moderniausias Baltijos šalyse Centrinis Klaipėdos terminalas, galėsiantis priimti ir kruizinius laivus. Prie šalies vardo garsinimo prisideda ir įsibėgėjusi iniciatyva „Pasaulinis gintaro kelias“, kuri Lietuvą vaizdžiai pademonstruoja kaip gintaro šalį.“, – teigė A. Vaitkus.

Šiais metais pirmas asociacijos „Cruise Baltic“ narių susitikimas vyks 2014-02-13–14 d. Osle (Norvegijoje). Lietuvai atstovaus Uosto direkcijos Rinkodaros skyriaus viršininkė Kristina Gontier ir Klaipėdos kultūros ir turizmo informavimo centro direktorė Romena Savickienė.

Prierašas po foto – Į Klaipėdos uostą šiais metais pirmą kartą atplauks kruizinis laivas „Celebrity Eclipse“. Įspūdingų gabaritų laivas (jo ilgis - 317,14 m.) į Klaipėdą užsuks birželio 17 dieną. 

 

GALERIJA

  • Klaipėdos uostas ir miestas kartu skatins kruizinę laivybą
Rašyti komentarą
Komentarai (4)

GENUTE

IDOMU AR ROMENA SKIRIA PINIGUS VARGSAMS TAUTODAILININKAMS KURIE KAISTA SAULEJE LAUKDAMI TURISTU TAMSUS REIKALAS

JEI

Klaipėdai atstovauja tokia višta kaip Romena -gero nelauk .Net susišukuoti ir apsirengti nemoka , tokia proletarė , kad baisu Bet pinigus iš miesto biudžeto siurbia neblogai įdomu kas ta plaukuota ranka savivaldybėj?

JEI

Klaipėdai atstovauja tokia višta kaip Romena -gero nelauk .Net susišukuoti ir apsirengti nemoka , tokia proletarė , kad baisu Bet pinigus iš miesto biudžeto siurbia neblogai įdomu kas ta plaukuota ranka savivaldybėj?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS