Klaipėdos uoste tęsiami pastebėtų naftos teršalų likvidavimo darbai | kl.lt

KLAIPĖDOS UOSTE TĘSIAMI PASTEBĖTŲ NAFTOS TERŠALŲ LIKVIDAVIMO DARBAI

Klaipėdos valstybinio jūrų uosto Žiemos įlankoje tęsiamas sekmadienį pastebėtų teršalų likvidavimas, pirmadienį informavo uosto direkcija.

Pasak pranešimo, pačioje Klaipėdos jūrų uosto akvatorijoje teršalų nėra, tačiau pirmadienį toliau tęsiami teršalų likvidavimo darbai Klaipėdos uosto Žiemos įlankoje.

„Čia papildomai statomos absorbcinės bonų užtvaros, toliau tęsiami teršalų rinkimo darbai“, – teigia uosto direkcija.

Naftos produktų dėmė uosto akvatorijoje buvo pastebėta sekmadienį apie 6 val. ryto. uosto direkcijos dispečeriai apie įvykį informavo atsakingas institucijas, nedelsiant buvo išsiųstas kateris „Zunda“, skirtas teršalams rinkti.

Ties Žiemos įlanka buvo pastatyta 350 metrų bonų užtvarų, taip pat pasitelktas uosto direkcijos narų ir naftos surinkimo laivas „Naras“.

Sekmadienį dalis teršalų pasiekė ir Baltijos jūrą ties Melnrage. Į teršalų lokalizavimą jūroje įsijungė jungtinės aplinkosaugininkų, Karinių jūrų pajėgų štabo, Priešgaisrinės apsaugos tarnybos bei pasieniečių pajėgos.

Teršalų likvidavimo darbams buvo išsiųsti Karinių jūrų pajėgų laivas „Šakiai“, Karinių oro pajėgų sraigtasparnis laivams koordinuoti, Valstybinės sienos apsaugos tarnybos ir Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento kateriai, taip pat Klaipėdos jūrų uosto laivas „Mingė“.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS