„Klasco“ atleidžia 49 darbuotojus | kl.lt

„KLASCO“ ATLEIDŽIA 49 DARBUOTOJUS

  • 9

„Achemos grupės“ valdoma didžiausia Klaipėdos uosto krovos kompanija („Klasco“) dėl mažėjančios krovos atleidžia 49 darbuotojus. Tačiau etatų sumažės beveik 15 proc. – bus naikinamos 76 darbo vietos. Ateityje atleidžiamų žmonių skaičius gali dar didėti, pranešė bendrovė.

„Atleidžiami 49 žmonės, procesai pradėti, į numatytas likusias vietas žmonės nebus priimami, todėl etatai naikinami“, – BNS sakė „Achemos grupės“ komunikacijos vadovė Jolita Macelytė.

Bendrovės krova pastaruoju metu sumažėjo ketvirtadaliu, o atrasti naujų rinkų ir diversifikuoti veiklą trukdo institucijų nesusikalbėjimas, pranešė bendrovė.

„Krovinių apimtys sumažėjo ketvirtadaliu, įmonė bando diversifikuoti veiklą, tačiau tam kuriamos kliūtys. Neturime kito pasirinkimo, kaip mažinti darbuotojų skaičių“, – pranešime sakė „Klasco“ generalinis direktorius Vytautas Štumbergas.

Pasak J. Macelytės, darbuotojai bus atleidžiami ne vienu metu, todėl bendrovė neprivalo apie tai informuoti Užimtumo tarnybą.

„Bendrovė neturi pareigos informuoti Užimtumo tarnybą, nes darbuotojai atleidžiami ne iš karto, o palaipsniui“, – BNS teigė ji.

Darbo kodeksas numato, kad tarnybai apie atleidimą būtina pranešti tuo atveju, kai atleidžiama daugiau nei 10 proc. darbuotojų.

„Kol kas informacijos apie planuojamus atleidimus Užimtumo tarnybai įmonė nėra pateikusi, todėl ir komentuoti tai nėra pagrindo“, – BNS sakė tarnybos komunikacijos skyriaus vedėjas Liudas Dapkus.

„Klasco“ dabar dirba 560 darbuotojų, pasak įmonės vadovo, jei situacija artimiausiu metu nesikeis, gali tekti atleisti ir daugiau darbuotojų.

„Įmonė yra tapusi užburto rato įkaite. Vos gauname pasiūlymą krauti naujus krovinius, aplinkosaugininkai prašo tokios krovos poveikio aplinkai vertinimo, o miesto valdžia, remdamasi tų pačių aplinkosaugininkų išvadomis, tokio vertinimo atlikti neleidžia. Kreipėmės į Susisiekimo bei Aplinkos ministerijas dėl šios situacijos, tačiau kol kas jokių teigiamų žinių nėra“, – tikina V. Štumbergas.

„Klasco“ neseniai pristatė planus didinti krovos apimtis uoste, tačiau pirmadienį Klaipėdos taryba nepritarė bendrovės veiklos poveikio aplinkai vertinimo programai.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

>Anonimui

aha pats eik ten padirbt tai žinosi ką reiškia. Gerose darbo vietose net reklamos nereik - ten jei atsirand vieta tai nors penkis imk iškarto ir viens už kita geresnis. Na o kai ,,darbuose'' visiškas bardakas isteriška neteisinga aplinka o darbdavys šaip taip išsenantis minimumą vos ne koja tave paspiria praeidamas pro šali tai čia kas? Geras darbas? Ir kodėl vis tie patis per tuos pačius pastovia ieško darbuotoju?Tau nedaeina? Normalioj įmonėj darbdavys savo darbuotoją myli ir gerbia o ne lopu (kap tu) laiko. Visi labai gerai žino kur geras darbas o kur laukia tik vergo ka dulkint po 12 val ir neskaičiout Užtai tų vietu ir tu bedarbiu tiek daug ir yr

Anonimas

DURNELI ==yra pilna darbų: dabar ieško apie 15 tūkst. fūristų, begalės statybininkų bei valymo paslaugų specialistų..:-) Gaila atleidžiamų darbuotojų. == PO TOKIU statytininku darbus REIKIA PERDARYTI tai iseina ir medziagos sugadintas ir darbai PABRAGST ! LOPE TYLEK jai ten tik margarinas o smegeneliu NERA ! kur buvai kai dievas prota dalino !?

Klpd.

taip jiems buduliams ir reikia. Kai anksčiau, tai uostas buvo miesto širdis, jų profsąjungos visiems diktavo, o dabar apsi my ze išsižiojėliai seniai jau stovi nuošaly ir tik žiūri kaip išsigimėliškai vykdoma Lietuvos valdymo politika , kaip ,,juodieji"veikėjai daro ką nori, o tie patys įstatymai yra taikomi dvigubais standartais..Galvojot kad nesikišit į politiką, šalies gyvenimą tai viskas savaime į gera išsispręs?Tas pats su LR verslininkais - ,,mes į politiką nesikišam, mums tik verslas rūpi.."Tai paskui kai visi atsiduria socialinėj katastrofoj, kai šalis dėl pridurkų valdymo vis labjau grimzta į beviltišką kolapsą, o jūsų nuosavi verslai žūsta akyse, irgi sakykit kad jūs neiskišat
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS