Kodėl klaipėdiečiai neišgirdo sirenų? | kl.lt

KODĖL KLAIPĖDIEČIAI NEIŠGIRDO SIRENŲ?

Po gyventojų perspėjimo sistemos patikrinimo paaiškėjo, kad kaukiančias sirenas uostamiestyje girdėjo ne visi. Dalis klaipėdiečių į savo mobiliuosius telefonus negavo trumpųjų perspėjimo pranešimų. Specialistai teigė, kad trukdžių ir techninių nesklandumų patikrinimo dieną išvengti iš tiesų nepavyko, tačiau esą didžioji miesto dalis sirenų kaukimą girdėti vis tiek turėjo.

Dalis Klaipėdos ir rajono gyventojų dieną, kai buvo tikrinama perspėjimo ir informavimo sistema, neišgirdo kaukiančių sirenų.

Pasak Klaipėdos priešgaisrinės gelbėjimo valdybos Civilinės saugos skyriaus viršininko Juliaus Kryževičiaus, per pirmadienį vykusį patikrinimą mieste kaukė didžioji dalis sirenų, tačiau kai kurios nesuveikė.

Mūsų regione nesuveikė dalis sirenų, bet tik mažas procentas.

„Mūsų regione nesuveikė dalis sirenų, bet tik mažas procentas. Reikia vertinti konkrečią vietą, tada ir galima pasakyti, ar gerai girdėjosi sirenos, nes vienoje vietoje gali būti garsiau, kitoje – tyliau“, – aiškino J. Kryževičius.

Civilinės saugos skyriaus viršininkas teigė, kad dalis sirenų nesuveikė dėl techninių nesklandumų, kitos – dėl blogo ryšio.

„Sirenos nesuveikė dėl techninių priežasčių, kai kurios valdomos radijo ryšio priemonėmis, tad galėjo sutrikti ryšio perdavimai. Neatmetamos ir kitos gedimo priežastys, bet jų išsiaiškinti dar nepavyko“, – teigė J. Kryževičius.

Kai kurie gyventojai ne tik negirdėjo sirenų, bet ir negavo trumpųjų perspėjimo pranešimų į telefonus.

Pasak J. Kryževičiaus, žinoma, kad pranešimai buvo išplatinti ne visiems gyventojams.

Esą vieno mobiliojo ryšio operatoriaus abonentai iš viso negavo pranešimų, aiškinamasi, kodėl taip nutiko.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

VA

Todėl, kad tampaxų iš ausų neišsiėmė.

E

Jokiu sirenu negirdejom, nes jos neveikia, o išgirde tegul slepiasi po lova, nes kitur nera kur...svarbiausia, kad kryzeviciai, petkeviciai, jonaiciai, petraiciai gauna alga ir turbut neprasta, o darbas..... darbas palauks, juk karo atveju jie pirmieji sužinos ,net kus mažyte sleptuve, o jus..nenoriu pasakyt to žodzio, nors tikrai verta

Nejuokinga

Labai mums rūpi,kodėl klaipėdiečiai neišgirdo sirenų, kad kauniečiai negirdėjo,tai nesvarbu?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS