Koronavirusas įsisuko į Klaipėdos rajono savivaldybę: patvirtintas dviem darbuotojams | kl.lt

KORONAVIRUSAS ĮSISUKO Į KLAIPĖDOS RAJONO SAVIVALDYBĘ: PATVIRTINTAS DVIEM DARBUOTOJAMS

  • 1

Šiandien, lapkričio 13 d., patvirtintasis užsikrėtimo koronavirusu atvejis Klaipėdos rajono savivaldybės administracijoje. Jis diagnozuotas vienam iš darbuotojų. Darbuotojai, turėję kontaktą su sergančiuoju, izoliuojasi, tačiau savivaldybės darbas dėl to nesutriks. Paslaugos nuotoliniu būdu ir toliau bus teikiamos. Dar vienas COVID-19 užsikrėtimo atvejis registruotas ir Dovilų seniūnijos darbuotojui.

Seniūnijos darbuotojas darbe nebuvo jau nuo lapkričio 4 d. Šiuo metu atliekamas epidemiologinis tyrimas, nustatomi kontaktai. Savivaldybės administracijoje dirbantis asmuo darbe paskutinį kartą buvo šį antradienį. Šiuo metu jau žinoma, su kuo artimą kontaktą Savivaldybėje turėjo užsikrėtusysis COVID-19, ir šie darbuotojai izoliuojasi bei dirbs iš namų.

„Taip pat vykdoma atvejo epidemiologinė analizė. Visi darbuotojai, su juo turėję kontaktą, informuoti stebėti savo sveikatą. Savivaldybėje bus dezinfekuojamos patalpos. Esame iš esmės pakeitę darbo tvarką, kad būtų atskiriami darbuotojų srautai ir laikomės visų saugumo rekomendacijų, todėl savivaldybės darbas nesutriks“, – sako Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos direktorius Artūras Bogdanovas.

Mažinant COVID-19 plitimą, savivaldybėje laikomasi visų saugumo priemonių

Klaipėdos rajono savivaldybė deda visas pastangas, siekdama užtikrinti darbuotojų saugumą. Darbuotojai yra aprūpinti kaukėmis, koridoriuose sumontuotos talpos su dezinfekciniu skysčiu. Taip pat Ekstremaliųjų situacijų komisija yra priėmusi sprendimą dėl darbo organizavimo. Darbuotojų yra prašoma pajutus bet kokius simptomus – karščiavimą, kosulį, nevykti į darbą.

Srautai paskirstomi taip, kad būtų užtikrintas kuo mažesnis fizinis kontaktas. Kabinetuose rekomenduotina dirbti tik po vieną žmogų, o visi, kurie gali, prašomi dirbti nuotoliniu būdu.

Gyventojai aptarnaujami nuotoliniu būdu ir kviečiami naudotis elektroninėmis paslaugomis

Lietuvoje paskelbus karantiną, nuo lapkričio 3 d. Savivaldybėje ir seniūnijose gyventojai aptarnaujami nuotoliniu būdu. Teikti prašymus, gauti konsultacijas galima el. paštu savivaldybe@klaipedos-r.lt.

Taip pat gyventojai konsultuojami telefonu (8 46) 21 11 16. Be to, dokumentus galima palikti ir Savivaldybės pašto dėžutėje, kuri pakabinta šalia įėjimo į Civilinės metrikacijos salę.

Gyventojai kviečiami naudotis ir elektroninėmis paslaugomis. Paslaugose pagal gyvenimo atvejus galima pateikti prašymus dėl išmokų, registruoti santuokas, deklaruoti gyvenamąją vietą, registruoti vaiko gimimą ir kt. O paslaugose pagal sritis išsiimti leidimus statyti, rekonstruoti statinius, licencijas mažmeninei prekybai ir kt.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Manau

Lietuvos ryte rašo,kad raseiniškė susirgo vrusu kuri neigė.Manau turėtu susimokėti už gydymą.Nesvarbu ,kad vaduojasi su.....Turint dar pašalinių ligų reikėtu ne neikti o saugotis ir kitus liepti saugotis.Per tokius ir virusas nesibaigs ir į ligonines papulti kurie dejuoja negali ir krizė .

SUSIJUSIOS NAUJIENOS