Koronavirusas Kartenos ligoninėje: užsikrėtė pacientė, darbuotojo šeimos narys | kl.lt

KORONAVIRUSAS KARTENOS LIGONINĖJE: UŽSIKRĖTĖ PACIENTĖ, DARBUOTOJO ŠEIMOS NARYS

Nustatyti du nauji koronaviruso užsikrėtimo atvejai, susiję su Kartenos palaikomojo gydymo ir slaugos ligonine – infekcine liga užsikrėtė pacientė ir vieno iš darbuotojų artimasis, ketvirtadienį pranešė Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC).

„Židinys Kartenoje niekaip nesibaigia, nes kiekvieną savaitę fiksuojami nauji atvejai, židinys neužgęsta niekaip“, – spaudos konferencijoje Seime ketvirtadienį sakė NVSC Vilniaus departamento vadovė Rolanda Lingienė.

Anot jos, dažniausiai tokiose įstaigose koronavirusas plinta dėl prastai įgyvendinamos infekcijų kontrolės.

„Niekas negali užkardyti, kad infekcija nepateks į sveikatos priežiūros įstaigas, socialinės globos įstaigas, net ir laikantis aukščiausių infekcijų kontrolės standartų, negali to garantuoti. Tačiau kad neplistų, tai čia yra infekcijų kontrolės, elementarios higienos, testavimo klausimas“, – kalbėjo NVSC atstovė.

„Netaikau tiesiogiai Kartenai, bet panašiai visur peršasi išvada, kad (...) yra didelė problema su sugebėjimu tinkamai dėvėti asmens apsaugos priemones. (...) Elementari klaidelė gali tapti lemtinga. Juk dažniausiai tokiose įstaigose pacientai yra nevaikštantys, deja, tai kas išnešioja infekciją, jei karantinas ir niekas nepatenka?“ – pridūrė R. Lingienė.

NVSC duomenimis, Kartenos palaikomojo gydymo ir slaugos ligoninėje koronavirusu užsikrėtė 25 pacientai ir 5 darbuotojai. Mirė vienas šioje gydymo įstaigoje slaugytas pacientas.

Lietuvoje per trečiadienį nustatyti penki nauji koronaviruso atvejai, bendras atvejų skaičius – 1433, užregistruotos 49 mirtys nuo COVID-19, 739 žmonės laikomi pasveikusiais.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS