Kretingoje suformuota valdančioji koalicija | kl.lt

KRETINGOJE SUFORMUOTA VALDANČIOJI KOALICIJA

  • 3

Jau pasirašyta Kretingos rajono savivaldybės tarybos valdančiosios daugumos sutartis. Daugumą taryboje sudarys 17 politikų iš 25 tarybos narių.

Koaliciją sudarė keturios politinės jėgos – politinis komitetas „Kretingos kraštas“, turintis vienuolika mandatų, Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ trys atstovai. Prie daugumos jungiasi du politinio komiteto „Už šviesią Kretingą“ nariai ir vienas Darbo partijos atstovas.

„Drauge su Demokratų sąjunga „Vardan Lietuvos“ bei Darbo partija kartu sėkmingai dirbome besibaigiančioje kadencijoje, todėl natūralu, kad ir toliau kartu tęsime darbus. Taip pat džiaugiuosi, jog kvietimą jungtis prie tarybos daugumos priėmė ir politinis komitetas „Už šviesią Kretingą“, nes daugeliu atvejų sutampa mūsų vertybinės bei programinės nuostatos“, – sakė Kretingos rajono meras Antanas Kalnius.

Tarybos dauguma sutarė, kad politinis komitetas „Kretingos kraštas“ deleguos savo atstovus į Finansų ir inovacijų, Sveikatos apsaugos ir socialinių reikalų komitetų pirmininkus, Demokratų sąjunga „Vardan Lietuvos“ – į Švietimo komiteto pirmininkus, politinis komitetas „Už šviesią Kretingą“ – į Kultūros, sporto ir jaunimo reikalų komiteto pirmininkus, Darbo partija – į Ūkio, kaimo ir aplinkosaugos komiteto pirmininkus.

Pasak mero, savivaldybės administracijos direktoriumi bus skiriamas Povilas Černeckis, buvęs ilgametis savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas.

Pasikeitus Vietos savivaldos įstatymui, savivaldybės administracijos direktorių skiria nebe taryba, o meras.

„Tarybai bus teikiamas siūlymas pritarti dviejų vicemerų pareigybėms. Bendras savivaldybės vadovų skaičius išliks nepakitęs, nes nebelieka savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojo pareigybės“, – sakė A. Kalnius.

Pasikeitus Vietos savivaldos įstatymui, keičiasi ir vicemerų funkcijos – vicemerai tampa nebe politinėmis figūromis, kaip buvo iki šiol, o vykdomosios valdžios atstovais.

Tad renkantis vicemerų kandidatūras pirmiausia dėmesys buvo skiriamas jų kompetencijoms skirtingose srityse. Į vicemerus bus siūlomos Vaidos Jakumienės, šiuo metu einančios savivaldybės tarybos narės pareigas, ir Vilijos Venckutės-Palaitienės, šiuo metu einančios savivaldybės tarybos sekretorės pareigas, kandidatūros.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Kretingiškis

O kaip nepražiopsokit kad būtu giminystes ryšiai tvirti Kad tėvas išrinktu brolio vaikus brolio vaikas savo uošvi uošvis ženta tai bus stipri nepajudinama komanda ar ne taip kretingos CK veikėjai klestėsit

onute

Čia tai visas komunistiniu atlieku rinkinukas ir skverniniai tiko kretingiškiam Neaišku kas du liaudis ten gyvena kad palaiko vagi skverna kuris ir mus ir juos apvogė

Vinkaus chunta

Vinkaus chunta - klesti.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS