KU magistrantui – išskirtinė, prezidentinė stipendija | kl.lt

KU MAGISTRANTUI – IŠSKIRTINĖ, PREZIDENTINĖ STIPENDIJA

  • 5

Geriausiems Lietuvos studentams skiriamos vardinės Lietuvos Respublikos Prezidentų stipendijos: Kazio Griniaus, Antano Smetonos, Aleksandro Stulginskio, Jono Žemaičio ir Algirdo Brazausko. Prezidentų stipendijos skirtos 26 universitetų ir kolegijų studentams, pasižymėjusiems puikiais akademiniais rezultatais bei aktyvia moksline ir visuomenine veikla.

Prezidentinė Algirdo Brazausko stipendija skirta ir vieninteliam klaipėdiečiui, Klaipėdos universiteto magistrantui Renaldui Kulikauskui. Jis KU studijuoja Regionų valdyseną.

„Jaučiuosi įvertintas, pagerbtas, bet tuo pačiu ir įpareigotas studijas tęsti deramai. Ši studijų programa man tikrai patinka, kadangi yra susijusi su mano kasdiene veikla – bendruomenių telkimu, jų kūrimosi skatinimu“, – dalijosi R. Kulikauskas.

Panevėžyje gimęs ir ten mokyklą baigęs R. Kulikauskas bakalauro studijas baigė Vilniuje. Tačiau dvejus metus pagyvenęs sostinėje, nusprendė įsikurto uostamiestyje. Esą čia – daug geriau.

„Dvejus metus gyvenau Vilniuje, tad, manau, tai tinkamas laikas palyginimui, kuo skiriasi gyvenimas ten ir Klaipėdoje – patogiame ir jaukiame mieste prie jūros. Mano nuomone, čia kur kas geriau: tiek darbo vietų prasme, tiek ir šurmulio, kurio Klaipėdoje netrūksta, ypač vasarą ar švenčių metu. Pakanka čia ir kultūrinių programų, o didžiausias pliusas – jūra“, – dalijosi R. Kulikauskas.

Kandidatai prezidentinėms stipendijoms atrenkami atsižvelgiant į mokymosi rezultatus, studijų, mokslinės ir meninės veiklos įvertinimus, dalyvavimą konkursuose, ekspedicijose, mokslinės praktikos projektuose, paskelbtus mokslo darbus ir kt.

Klaipėdos universiteto magistrantas mano, kad pelnyti Algirdo Brazausko stipendiją jam padėjo ne tik puikūs mokymosi rezultatai, bet ir aktyvi visuomeninė veikla, itin susijusi su pasirinktomis Regionų valdysenos studijomis.

„Esu Klaipėdos senamiesčio seniūnaitis, taip pat Klaipėdos bendruomenių asociacijos pirmininkas. Tad aktyvus piliečių įsitraukimas į savivaldą (kuris tiek mūsų mieste, tiek ir visoje šalyje dar nėra įprastas), mane ypač domina bei yra svarbus. Šiuo metu organizuojame konferenciją – „Piliečių dalyvavimas savivaldoje – nauda ir galimybės“. Ji vyks rugsėjo 20-ą dieną“, – pasakojo R. Kulikauskas.

Regionų valdysenos studijos, anot KU magistranto, – puikus žinių šaltinis, padedantis savo veiklą vystyti efektyviau. Po pirmųjų studijų KU metų, jis išskiria ir kai kuriuos dėstytojus. 

„Pavyzdžiui, doc. dr. Remigijus Riekašius. Išskirčiau jo dėstomų dalykų informacijos pateikimą bei vertinimo sistemą, kuri yra aiški, kryptinga, efektingai veikianti. Puikiai formuojamos užduotys, reikalaujančios išsamios informacijos paieškos, įtraukiant tarpinstitucinis bendradarbiavimą ir pan.“, – vardijo R. Kulikauskas.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Haroldas

Cirkai visai, atrado stipendininką .......

Studentas

Renaldai, o kodel neprisipazinote kada gavote bakalauro laipsni? Visiems labai idomi informacija. Jau turejote virs 40 metu ir mokestes neakivaizdziai kolegijoje:) Ar tikrai kazko ismokote tokiu budu? Gal vertetu tokia stipendija skirti asmeniui, kuris siekia ziniu, o ne diplomo, kuris bus naudojamas reklaminiais tikslais.

Cirkininkas

O man būtų gėda imti AMB vardo stipendiją. Pažeminimas.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS