KUL pristato leidinį onkologiniams pacientams | kl.lt

KUL PRISTATO LEIDINĮ ONKOLOGINIAMS PACIENTAMS

  • 0

Klaipėdos universitetinės ligoninės (KUL) Onkologijos Chemoterapijos klinikos darbuotojai išleido pirmąjį kompleksines sveikatos priežiūros paslaugas pristatantį leidinį onkologiniams pacientams „Į asmenį orientuota kompleksinė pagalba“. Jis skirtas pacientams, kurie pirmą kartą kreipiasi į ligoninę dėl nustatytos onkologinės ligos gydymo. 

Leidinį galite rasti – čia.

Gydymo keliu – kartu

Klaipėdos universitetinėje ligoninėje su onkologiniais ligoniais dirba darni komanda skirtingų sričių specialistų, kurie pasiruošę padėti ir užtikrinti aukščiausios kokybės kompleksines paslaugas sergančiajam. „Mes, onkologijos srityje dirbantys specialistai, žinome, jog vežio diagnoze ir visi po to sekantys įvykiai keičia žmogaus gyvenimą. Gerbiami pacientai, esame pasiruoše Jums padeti visuose gydymo etapuose. Kviečiame gydymo keliu eiti su mumis KARTU!“, – akcentuoja KUL Onkologijos chemoterapijos klinikos vadovas, Onkologijos chemoterapijos skyriaus vedėjas, leidinio bendraautorius Alvydas Česas.

Leidinyje pacientai ras glaustą informaciją apie pagrindinius sveikatos priežiūros ypatumus sergant vėžiu bei pagalbos galimybes įstaigoje. „Į asmenį orientuota kompleksinė pagalba“ iniciatoriai ir autoriai: onkologijos chemoterapijos klinikos vadovas, gyd. onkologas-chemoterapeutas Alvydas Česas, onkologijos atvejo vadybininkė Savickaitė Samanta ir klinikinė psichologė Asta Libikienė.

Leidinio autoriai reiškia didžiulę ir nuoširdžią padėką Ragelytei Neringai bei Viliūlienei Jurgitai bei kompanijai, atlikusiai spaustuvės darbus. „Dėkojame ir tikimės tolimesnio gražaus bendradarbiavimo, siekiant palengvinti onkologinėmis ligomis sergančių pacientų ir jų šeimų bendradarbiavimą su sveikatos priežiūros specialistais!“ – priduria onkologijos atvejo vadybininkė S. Savickaitė.

Onkologijoje – didžiulė pažanga

Onkologija didžiąja dalimi yra skubi pagalba, todėl pandemijos metu pacientų priėmimas Klaipėdos universitetinėje ligoninėje nebuvo sustabdytas. Ligoninės Onkologijos departamento padaliniai dirba be sustojimų: konsultuoja pacientus ambulatoriškai, dienos stacionare, gydo stacionaruose.

KUL – didžiausias onkologinių ligų gydymo centras Vakarų Lietuvoje, turi visas galimybes pasiūlyti aukščiausio lygio onkologines paslaugas ir suteikti visokeriopą pagalvą pacientams. Čia teikiamas visų chirurginių paslaugų spektras – nuo pilvo, ginekologinės, neurochirurginės, plaučių, krūtinės ląstos navikų šalinimo iki minkštųjų audinių įvairiausių sarkomų gydymo. Įtraukiamos onkologijos chemoterapijos ir onkologijos radioterapijos paslaugos. Yra stipri Molekulinės genetikos diagnostikos laboratorija, kurios gausi patyrusių specialistų komanda vietoje greitai nustato visus reikalingus genetinių anomalijų, paveldimumo, vėžio formų žymenis ir tai leidžia parinkti gydymą kaip galima anksčiau. KUL ligoninėje jau dešimt metų dirbama multidalykinės komandos principu, kai kiekvieno naujo paciento gydymą kartu aptaria terapinio, chirurginio profilio, genetikos, laboratorijos, radiologijos onkologijos specialistai.

„Šiuolaikinė onkologija yra nebe ta, kokia buvo prieš dvidešimt metų. Šiandien yra efektyvių priemonių tiek šalutinių reiškinių kontrolei, tiek tausojančioms ir rekonstrukcinėms operacijoms. Pavyzdžiui, operuojant krūties vėžį iškart atliekama ir krūties rekonstrukcija – kad moteris galėtų nedelsiant grįžti į gyvenimą. Yra pacienčių, kurios atvyksta iš kitų miestų ir renkasi gydytis KUL dėl to, kad vienoje vietoje gali gauti visą kompleksinę pagalbą“, – sako sako Onkologijos chemoterapijos klinikos vadovas A. Česas.

KUL onkologai pirmieji Lietuvoje pradėjo taikyti plaukų išsaugojimo technologiją ir šiandien retas pacientas nepaprašo šitos paslaugos. Kai po gydymo nenuslenka plaukai, žmogus gali gyventi psichologiškai ramesnį gyvenimą, taip išsaugoma jo savivertė.

Pasak medikų, kad šiandien gydytojams neužtenka vien gydyti – galvojama ir apie geresnę žmogaus gyvenimo kokybę bei psichologinę savijautą.

Vertinant pacientų psichologinę būseną, jau pirmo vizito metu, kai dar net nėra onkologinės diagnozės, tačiau žmogus jau jaučia nerimą, jam suteikiama galimybė pasikonsultuoti su klinikiniu psichologu ar psichiatru. Psichologai pacientui padeda ne tik gydymo metu, bet ir po jo. Be to, šitokios pagalbos sulaukia ir jo artimieji.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS