Kuria klaipėdiečio kortelę: kokios nuolaidos bus siūlomos? | kl.lt

KURIA KLAIPĖDIEČIO KORTELĘ: KOKIOS NUOLAIDOS BUS SIŪLOMOS?

Savivaldybė intensyviai kuria kortelę, skatinsiančią pasilikti uostamiestyje. Šiuo metu ruošiama jos veikimo koncepcija. Dar šį mėnesį tikimasi aiškaus plano, kokių nuolaidų miestiečiams pasiūlys savivaldybės įmonės.

„Galutinio aiškumo, kokio norėčiau aš ir jūs, kol kas nėra“, – sakė Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus vyriausiasis patarėjas informacinių technologijų ir inovacijų klausimais Modestas Martišius.

Pasak jo, birželio pabaigoje turėtų būti aiškiau, kokių nuolaidų klaipėdiečiams galėtų suteikti savivaldybės įmonės ir kiek tai atsieis miesto biudžetui.

„Tada galėsime kviesti prie programos prisijungti ir verslus. Kuo daugiau nuolaidų, tuo kortelė bus populiaresnė. Kuo ji populiaresnė, tuo daugiau verslų norės prisijungti. Ir taip gal pavyks ją įsukti“, – paaiškino M.Martišius.

Kortelę svarstoma daryti plastikinę. Ji galėtų veikti ir kaip elektroninis bilietas.

„Negaliu garantuoti, kad taip ir bus, – gal kažkas pasiūlys kitų variantų ar sukritikuos šį. Bet noras ir planas yra toks. Kas norės turėti elektroninį bilietą, turės įsigyti plastikinę kortelę. O kam užteks tik nuolaidų, bus galimybė per aplikaciją naudoti virtualią kortelę“, – teigė savivaldybės atstovas.

Tikėtina, kad miestiečiams užteks vienos – klaipėdiečio kortelės. Tačiau ji elektroninių viešojo transporto bilietų neišstums.

„Galbūt bus taip, kad viena kortelė atstos elektroninį bilietą ir nuolaidų kortelę. Bet bilietas vis dėlto liks – ne klaipėdiečiai taip pat naudojasi viešuoju transportu“, – priminė patarėjas.

Mobiliajame telefone kortelė galėtų atrodyti taip pat kaip ir plastikinė.

„Su vardu, pavarde ir galiojimo data. Pavyzdžiui, ateinate į muziejų ar baseiną. Kad gautumėte nuolaidą, jūsų paprašo parodyti klaipėdiečio kortelę. Atsidarote programėlę, pasirenkate kortelės rodymo skiltį ir ekrane pasirodo kortelė su kodu bei data“, – paaiškino M.Martišius.

Kad nuolaidas siūlantis verslas galėtų patikrinti, ar klaipėdiečio kortelė tikrai galioja, teks kurti dar vieną programėlę. Ją parsisiųstų paslaugų teikėjai.

„Kad nebūtų piktnaudžiavimo. Dabar lengva elektroniniu būdu vieną dieną deklaruoti gyvenamąją vietą, o kitą jau išsideklaruoti“, – teigė M.Martišius.

Fizinę kortelę būtų galima įsigyti internetu ir per mobiliąją programėlę.

Klaipėdiečio kortelės tikslas išlaikyti uostamiesčio gyventojus ir skatinti juos deklaruoti gyvenamąją vietą Klaipėdoje.

Savivaldybės administracijos direktorius yra minėjęs, kad kortelė galėtų pradėti veikti ne anksčiau nei kitąmet.

Rašyti komentarą
Komentarai (15)

Kritikams

Kortelė pelninga ne jos turėtojams, o jos kūrėjams ir stūmėjams.

Efa

Kosmaras dar vienas projektas kuris neaisku koks ir kam.....

Magyla

Uostai smarvę - nuolaida dezodorantams. Kenti triukšmą - nuolaida valerijono lašams. Kvėpuoji geležies dulkėmis - nuolaida laidojimo paslaugoms.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS