Kuriama Ąžuolyno giraitės ateities vizija | kl.lt

KURIAMA ĄŽUOLYNO GIRAITĖS ATEITIES VIZIJA

Aiškėja, kaip ateityje bus atnaujinta Ąžuolyno giraitė. Nors teritorijos sutvarkymo projektą rengiantys architektai tikina, kad drastiškų pokyčių nebus, tačiau darbų numatoma nemažai. Jie aprėps tiek Ąžuolyno giraitės takų struktūrą, tiek želdynus, atsiras aktyvaus ir pasyvaus laisvalaikio zonų.

Ąžuolyno giraitės projektą rengiantys įmonės "Pupa – strateginė urbanistika" architektai baigia dėlioti galimas teritorijos ateities perspektyvas.

Uostamiesčio savivaldybės atstovus architektai jau supažindino su parengtais teritorijos sutvarkymo techninio projekto projektiniais pasiūlymais – vizijomis, kaip būtų galima atnaujinti minėtą erdvę.

Įmonės architektas Tadas Jonauskis patikino, kad radikalių permainų Ąžuolyno giraitėje nenumatoma.

Pokyčiai palies giraitės takų struktūrą, dėmesio bus skiriama tvenkiniui, skirtingoms laisvalaikio zonoms sukurti.

Pašnekovas pastebėjo, kad miestas iš projekto rengėjų pageidauja tokių sprendinių, kurie užtikrintų ilgaamžiškumą ir nereikalautų itin dažnos priežiūros.

"Miesto pozicija yra tokia, kad geriau brangiau sumokėti, bet nebetaisyti kasdien. Ilgaamžiškumas yra visų miestų siekiamybė", – dėstė T.Jonauskis.

Ąžuolyno giraitėje turėtų atsirasti tinklinio, krepšinio lauko treniruoklių aikštelės, riedutininkų zona, šunų vedžiojimo vieta.

Tiesa, dėl numatomos tinklinio aikštelės savivaldybės atstovams kilo klausimų.

Nuogąstauta, kad netoli vieno gyvenamųjų namų numatyta erdvė kaimynystėje įsikūrusiems klaipėdiečiams taps galvos skausmu, bus skundžiamasi triukšmu.

Todėl nuspręsta šią aikštelę perkelti kiek toliau.

Dabar teritorijoje esančių takų vietoje numatoma sukurti naują pagrindinį žiedinį taką, įrengti vaikų žaidimų, sporto zonas.

Permainos palies ir teritorijos želdynus – bus pašalinti kenkėjiški želdynai, pasodinti nauji.

T.Jonauskis patikino, kad vertingų medžių neiškirs.

Šalinti numatoma tik kenkėjiškus arba giraitėje kitus medžius užgožiančius, augti trukdančius medžius.

"Situacija bus įvertinta. Dirbame ir su kraštovaizdžio architekte ir dendrologu. Šiuo metu dendrologas vertina medžius, savivaldybei siūlo tvarkymo režimus, kad būtų labai aišku, kaip kuri grupė turi būti tvarkoma", – tvirtino architektas.

Parengtus projektinius pasiūlymus jų autoriai po kurio laiko ketina pristatyti ir visuomenei.

GALERIJA

  • Kuriama Ąžuolyno giraitės ateities vizija
  • Kuriama Ąžuolyno giraitės ateities vizija
  • Kuriama Ąžuolyno giraitės ateities vizija
  • Kuriama Ąžuolyno giraitės ateities vizija
  • Kuriama Ąžuolyno giraitės ateities vizija
  • Kuriama Ąžuolyno giraitės ateities vizija
  • Kuriama Ąžuolyno giraitės ateities vizija
Vytauto Liaudanskio nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (5)

kaimynas

Prie parduotuvės "Maxima' (sodzius) neimanoma išeiti dėl mašinų kurios atvažiuoja prie įėjimo durų į "Maxsima' ir dėl bomzelių kurių vakarais renkasi iki 10 Kokie keliai bus privažiavimo?, Greičiau paskelbkite kada projektą numatote rajono publikai parodyti. Mes jums tokių dalykų papasakosim ir klauisimų užduosime.

Mėmelis t.y. mėnulis

Mėnulio miestas Klaipėda, Saulės miestas Šiauliai. Atstatysim kryžiuočių sugriautą šventyklą, Ir sugrįš į Tėvynę Lietuvos vaikai

ezys

>>>Klaipeda tai gal jus perduosite, ka jum pauksciai ir medziai pasake, cia zinokit unikalus talentas, daugiau be jusu niekas ju nesupranta ;)
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS